Arkisto lokakuu, 2009

No panic – Ei paniikkia, mutta pilkunviilausta senkin edestä

PeeKaan kaupassa tapahtuu kummia???? Kaikille jo tutut ja muutamien mielestä käsittämättömät kangaskoodit lähtevät nyt ”huitsinnevadaan”, missä sitten lieneekin. Sitä mukaa kun minulla mielikuvitusta riittää päivitän kankaille uudet tuotekoodit, jopa sellaiset, että niistä voi armas asiakaskin päätellä mistä on kysymys 😉 Itselleni koodit ovat olleet ihan ok, kun niitä päivittäin pyörittelen, mutta asiakasystävällisempää lienee, jos asiakaskin käsittäisi niistä jotain.

Tästä seuraa se, ettei vanhoilla kirjainkoodeilla esimerkiksi pikahaussa löydy enää mitään. Säilytän itselläni vanhat koodit plakkarissa ja sieltä tarkistan mikä vanha koodi vastaa nykyistä eli ei kun viestiä tulemaan, jos joku kuosi jää hukkaan kangaskoodien vaihtuessa. On muuten pitänyt kuumeisesti miettiä milloin pallokangas lakkaa olemasta pallokangas ja muuttuu pilkkukankaaksi tai päin vastoin pilkkukangas muuttuu pallokankaaksi. Aloin jo toissayönä ”viilaamaan pilkkua”, sillä eihän pallo ole sama kuin pilkku vai onko muka? Ei ainakaan äidinkielenopettajan mielestä, uskoisin…

Marraskuun aikana nettikauppaa fiksataan toivottavasti vielä entistä fiksummaksi. Iki-ihana bittiavaruusmonsterin syömä galleriakin on tulossa takaisin. Voipi olla, että gallerian vanhat kuvat ovat tipotiessään, mutta aletaan sitten porukalla täyttämään sitä uusilla kuvilla, mikäli näin on päässyt käymään. Pelastetaan mitä pelastettavissa on ja touhutaan uusia kuvia tilalle, jookos. Niitä voi vaikka alkaa jo lähetteleen.

Nyt muuten sana on vapaa. Vielä ehdit antaa kommenttisi ja parannusehdotuksesi PeeKaa verkkokauppaan. Kommentoi tuonne alas. Kaikkien kommenttien kesken arvotaan 50 euron arvoinen palkinto 16. marraskuuta. Kommenttejanne en laita näkyviin näille sivuille, mutta kaikille lupaan vastata.

Uusia kankaitakin on tulossa kahteen eri otteeseen lähiaikoina. Olehan hereillä. Yritän saada uutuudet käsiini vielä ennen Tamperetta.

Jätä kommentti 27/10/2009

Matalalentoa ja keijukaiset lennossa

Hui, eipä ole ollut vapaa-ajan ongelmia viimeisen kuukauden aikana. Hädin tuskin olen hoitanut välttämättömimmät ja nekin kuin sumussa kaiken kiireen keskellä. Messut kahtena perättäisenä viikonloppuna panee pään surraamaan ylikierroksilla, etekin toiselle paikkakunnalle matkustettaessa kaiken on oltava mukana ja muistilista on sanalla sanoen pitkä. En kuitenkaan ole niin kaukaa viisas, että olisin laatinut ”messumuistilistaa exceliin” vai pitäsikö sittenkin. Terveisiä vaan sinne, lukija kyllä tietää minne 😉 

Tällä viikolla Oulun seudulla on syysloma ja tilkkuryhmistä vain keskiviikon ryhmät kokoontuvat. Huomenna tiedossa tehopäivä asioiden hoitamiseen. Eilen illalla kirjasin tekemättömät työt ”aaneloselle” ja se juuri ja juuri riitti. Parikymmentä hommaa hoitui jo tänään ja huomenna jatketaan listan ruksaamista.

Tähän rytinään tänään saapui pari lähetystä; täydennystä Cloverin tuotteisiin ja uutena ihka uusi malli Cloverin minisiltysraudasta. Tämä puna-valkoinen/harmaa malli lienee turvallisempi uuden suojan ansiosta ja lisäksi siiihen tulee jatkossa saamaan erimuotoisia ”päitä” erilaisiin minisilityksiin. 

Kauniit keijukaispaneelit täydentyivät varastoon tänään. Michael Miller Fabricsin Cicely Mary Bakerin keijukaispaneeleita on nyt saatavana viittä erilaista. Paneelit -kaappiin pääset suoraan tästä. Nopeimmat ovat jo ennakkoon varanneet omansa, joten kiireesti osteleen mikäli aiot saada omasi. Jäljelle jääneet paneelit tuon Tampereen messuille. Paneeliosastolle lykkään huomenissa myös kolme uutta ihan erilaisia kuin keijukaiset…

Elikkäs Tampereelle tullaan ”iliman muuta”. Tänä vuonna osastoni on valoisassa A-hallissa paikka nro 321. Ovesta vaan suoraan toista tai kolmatta käytävää pitkin kohti peräseinää, (ei kuitenkaan kohti Peräseinäjokea, heh, taas näitä huonoja juttuja) niin siellä ollaan valmiina oottelemassa. Ennakkotilauksia Tampereelle voit tehdä viime vuotiseen tapaan. Osta normaalisti nettikaupasta, laita tiedonantoihin Tampere ja voit lunasta tilauksesi messuilla. Ennakkotilaus on mainio tapa varmistaa, että tietty tarvike tai kangas on varmasti osastolla sinua odottamassa, kun sinne asti pääset.

Tää loru loppuu nyt tähän, ettei tule taas romaania. Kirpakat syyssäät teille toivottaa paula

Jätä kommentti 19/10/2009

Eilen oli ”kalsaripäivä”

Eilinen päivä meni levähdellessä ja Seinäjoen messuista elpyessä. Ajoimme jonkin sortin vesisateessa takaisin Ouluun myöhään sunnuntai-iltana ja säästyimme kuin säästyimmekin etelä-Suomesta lähestyvältä syysmyrskyltä. Maanantaiaamuna satoi mukavasti räntää peräkärryä purkaessamme. Ajoitus meni nappiin, sillä autossamme oli vielä kesärenkaat.

Seinäjoen Käsityö 2009 -messut yllättivät monipuolisuudellaan ;-), sillä ”käsitöiden käsite” ja ”käsityöt” olivat edustettuina varsin laajasti. Tokihan siivousvälineiden käyttäminen vaatii käsityötä, samoin omenoiden kuoriminen, kenkien plankkaaminen, lakritsan syöminen ja ikkunoiden pesu, mutta, mutta järjestäjien toivoisi näinä ankeinakin aikoina rajoittavan osallistujakaartin nimensä mukaisesti mahdollisimman tiukasti kädentaitojen piiriin. Se olisi jatkoa ajatellen messujärjestäjän ja meidän kädentaitajienkin edun mukaista. Muussa tapauksessa olisi aiheellista miettiä messujen muuttamista ihan ”normi-yleismessuiksi”, joita tässä maassa piisaa joka niemeen ja notkoon. Kekseliäs vieruskaverini messuilla totesi ykskantaan aiheesta keskustellessamme, että toivottavasti erotumme eduksemme täällä ei-niin-kädentaitajien keskellä. Hupsista vaan käsityötä ja -tarvikkeita keskellä syysmarkkinoita! Terveisiä vaan tervaleppämiehelle.

Myynnillisesti messut olivat odotusteni mukaiset, jopa hieman meni yläkanttiin eli ehkäpä ensi vuonna kaiken uhallakin uudelleen.

Muuten te kaksi iloista rouvaa sieltä jyväskylänseudulta väriympyröinenne ja hienoine paperipusseinenne, ottakaahan yhteyttä, mulla olisi teille yksi postitettava juttu, mutta yhteystiedot puuttuvat.

Ei kun uutta putkeen. Perjantaina osasto pystyyn tänne Ouluun Ouluhalliin ja messuilemaan la – su klo 10 -17. Tervetuloa sankoin joukoin.

Jätä kommentti 6/10/2009


Kalenteri

lokakuu 2009
ma ti ke to pe la su
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain