Arkisto syyskuu, 2014

Höntti, höntimpi, PeeKaa

ei taida olla kaikki muumit laaksossa, kun tulen niin iloiseksi muutamasta sadasta metristä vanuja. Vanu- ja tukimateriaalivarasto on täydentynyt, muutamat tuotteet on vielä lisäämättä nettikauppaan. Laittelen loput piakkoin näkyville niin pääsette osteleen netistäkin. Puodissa vanut jo töröttävät ja vanutäydennyksen myötä sain jälleen sanoa hyvästit ”sosiaalitilalleni”.

Syksyn tilkkutökurssit ovat käynnistyneet, nyt sain vedettäväkseni kaksi viikottaista ryhmää Kempeleen kansalaisopistossa, kaksi kokoontumiskertaa on vasta takana, mutta luultavasti ollaan päästy hyvin alkuun ja saamassa juonenpäästä kiinni kesäloman jälkeen. Viikonloppukursseja eri aihein, on tulossa vasta kevätlukukaudelle.

Tänä vuonna kädentaitomessut typistyvät kahteen tapahtumaan, täällä Oulussa lokakuussa ja Tampereella marraskuussa. Viime syksynä urakoin lisäksi Helsingissä syyskuussa ja Seinäjoella lokakuun alussa. Viime vuoden perusteella nuo kaksi jälkimmäistä tapahtumaa jäivät/jäävät väliin. Vaikka messuilla saa näkyvyyttä, niin niiden tulisi kuitenkin peittää syntyvät kulut, ellei niin tapahdu, kotiin jääminen on pelkkää säästöä, säästöä rahallisesti ja ruumiillisesti. Toivottavasti nämä kaksi satsausta tulevalle syksylle kannattavat… Oulussa ei tietenkään tule majoituskustannuksia ja osastoa pystyy täydentämään vaikka kesken päivän tiukan paikan tullen. Tampereelle olen saanut yhtä suuren osaston kuin viime vuonna, mutta näkyvämmältä paikalta ja ellei kauppa käy, laitetaan Tamperekin jatkossa vakavaan harkintaan.

Muuten syksy on startannut tavalliseen malliin, kaikki joulukankaat alkavat olla jo kaupassa. Keskeneräisten tilkkutöiden kasa ensin uhkaavasti pieneni, nyt se taas on alkanut kasvamaan. Muuten tästä tulikin mieleeni ilmoitusluontoinen asia: Pienen Tilkkupuodin aukioloaikoihin on tullut sellainen muutos, että lauantaisin suljettu, syystä, että varasin lauantain ompeluun. Pitkästä aikaa eli ensi kertaa viiteen vuoteen, työviikkoni on nyt vain viisipäiväinen, tilkkutöiden ompelu lauantaisin ei siis ole työtä 😉 Mikäli puodin aukioloajat eivät passaa omiin suunnitelmiisi, aina voit sopia sinulle sopivamman ajan, puoti on kolmen korttelin päässä ja tarvittaessa piipahdan sinne aikasen nopsasti.

Mahtavia syyspäiviä kaikille ja upeita ompeluksia!

1 kommentti 27/9/2014

Syyspuuhat

Taas kotona kaupunkiolosuhteissa. Pieni Tilkkupuoti on ollut avoinna jo kahtena päivänä ja takana on pientä fiksausta puodissa, mm. järjestyksen uusimista, jota tuskin ulkopuolinen edes huomaa, mutta itse luulen tehneeni suuriakin muutoksia. Pian pikkuruinen sosiaalitilani on ihan oikeasti tila, jossa voin ehkä mahtua keittämään päiväkahvit ja haukkaamaan eväsleivät.

Nyt älkää suuttuko, mutta ihan oikeasti joulukangaslähetys on tulossa, tulisiko jo huomenna vai vasta ensi viikon alussa? En ihan tarkalleen muista mitä tuli tilattua, mutta nappailen kankaat heti nettiin, kunhan tulevat. Muistaakseni perinteisiä kullalla höystettyjä ja ihan toisenlaisia enempi pohjoismaalaiseen tyylin sopivia taitaa olla tulossa. Nyt ainakin pitäisi olla hyvin aikaa touhuilla jouluompeluksia. Vielä hetkonen näiden kanssa.

Kempeleen kansalaisopiston kurssit eivät ole vielä alkaneet, ilmoittautuminen alkaa vasta huomenna ja kurssit 15.9. alkavalla viikolla. Viikottaisia tilkkutyökursseja itselläni on tarjolla kaksi ja muutama viikonloppukurssi syys- ja kevätlukukaudelle sekä muutama ”keikka” pohjoiseen. Lisäksi ainakin kahdet kädentaitomessut, ensin Oulussa ja myöhemmin Tampereella. Seinäjoki on vielä harkinnassa… sehän olisi jo lokakuun alussa.

Vanuvarastot ammottavat tyhjyyttään, toki on vielä valinnanvaraa, mutta täydennyslähetystä sorvailen parhaillaan. Että semmosia syyspuuhia…

Mitenkäs tuo Seinäjoki? Oletteo menossa messuille? Niin ja hox, hox, tämä on MAINOS! Kempeleessä on tilkkutyönperuskurssi tarjolla viikonloppuna 26. – 28.9. Sinnekin ilmoittautuminen alkaa huomenna. Sormet näppäimistölle ja paikkaa varaamaan.

Jätä kommentti 4/9/2014


Kalenteri

syyskuu 2014
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain