Arkisto maaliskuu, 2008

”Höpö-höpö tilluuksia…

höpö-höpö-sähköpostiosoitteilla-ihan-vaan-ajan-kuluksi”, tuntuu olevan muutamien mottona, kun verkkokaupasta kliksutellaan ostoksia koriin ja sen jälkeen rahoja ei kuulu eikä sähköpostiviesteihin vastata. Onneksi näitä ei ole vielä ollut kovin monta, mutta harmittaa oikeiden asiakkaiden puolesta, jotka saattavat jäädä ilman haluamaansa tuotetta, jota turhaan pidän varauksessa ”höpö-höpö-tilauksella”. Joku tarkkanäköisimmistä on saattanut jo huomatakin, että joku tuote on loppu ja hetken päästä sitä on taas saatavilla, johtuu juuri tästä verkkokaupan lieveilmiöstä. Toki täytyy myöntää, että olen tehnyt pientä kevätsiivousta varastossa päivänvalon lisääntyessä eli siinä mielessä olen itsekin syyllinen, höh.

”Postiennakkovääntöä” on ollut myös jonkin verran eli etenkin uudet asiakkaat tuntuvat olevan epäluuloisia ja toivovat tavaraa postiennakolla. No mikäpä siinä, mutta jo aloittaessani sain verkkokauppani laatijoilta pari varoituksen sanaa postiennakosta…. ”teinit” tilailevat tavaraa huvikseen naapurin, opettajan tai jonkun muun osoitetiedoilla. Asianomainen on kummissaan postiennakkotilauksesta, jota hän ei ole tehnyt eli aivan turhaa ajan- ja rahanhukkaa kaikilta. 

Tokihan olisi mahdoliisuus laittaa kaikkien pankkien maksunapit, luottokortit, postiennakot jne. maksutapoihin, mutta kukapa sen kustannuksen loppujen lopuksi maksaa kuin asiakas tuotteen hinnassa? Tässä taas yksi syy siihen miksi PeeKaa Tuotteen kankaat ovat ”epäilyttävän edulliset” erästä elokuussa tekemäni asiakastyytyväisyyskyselyyn osallistuneen palautetta siteeratakseni. Verkkokauppiaana taas en tietenkään toivo olevani epäilyttävä, joten siinähän sitä sarkaa riittää raivattavaksi. Ihan mukavaa palautetta olen kuitenkin saanut, joten sen voimin mennään eteenpäin.

Verkkokaupan puolella on uusi kevätsiivouskaappi, jonne laittelen uusia yksittäisiä tuotteita mitä alati jatkuvassa siivouksessa löytyy. Valolla on ihmeellinen vaikutus ihmiseen, aamulla ei kehtaa nukkua pitkään auringon kutitellessa silmäluomia ja uusia tilkkutöitäkin syntyy ainakin mielikuvituksissa ja ihan oikeastikin.

Galleria-pahkeinen on vieläkin epäkunnossa, mutta sitä korjaillaan eli pian saanen sinne uusia kuvia. Pitäisikö sinne laittaa oma Tilda kansio? Tai ei sentään, se taitaa olla jonkun tekijänsuojattua ”omaisuutta”, mutta Hilda kansio ;-)?

Haluatteko tietää kuka voittaa meneillään olevan American Idolsin? Tämä mies, sydäntä riipaiseva veto, kato jos uskallat?

Linkki oli näköjään poistettu eli kyseessä David Cookin esittämä Billie Jean. Löytyy youtubesta noilla hakusanoilla ja nupit kaakkoon….

 

 

 

Jätä kommentti 28/3/2008

Hienoa pääsiäistä kaikille!

Pääsiäisen aikana postikin on kiinni, joten tilauksia ei voi lähettää, vaikka haluaisikin. Tilausten paketoimisenkin siirsin tiistaille, jolloin seuraavat tilaukset lähtevät maailmalle eli nyt on kunnon pääsiäisloman aika. Ohjelmaan kuuluu toki uusien tilkkutöiden suunnittelua, tilkkutyölehtien selailua, ehkä lievää ompeluakin, toivottavasti kukaan ei pahastu pyhätöistä. Toisaalta, jos ompelukoneen kanssa seurustelu saa arjenkin tuntumaan juhlalta, mitäpä sitä kalenteria tuijottamaan, vaan täysi höyry päälle.

Eilen tehtailimme kummitytön kanssa sata hääkutsukorttia heinäkuun alussa pidettäviin häihin, ei siis omiini vanhoilla päivillä, vaan kummitytön häihin. Vissiin sitä on tullut jo tarpeeksi vanhaksi, kun kummityttökin menee naimisiin…  

Maistelkaa pääsiäisherkkuja ja mämmiä maltilla ja muistakaa ulkoilla, minäkin yritän…

Jätä kommentti 22/3/2008

Onko olemassa elämää

messujen jälkeen? No on, kiireistä sekä työntäyteistä, sillä verkkokaupan varastosaldot on saatava nopeasti ajan tasalle, poissaolopäivien aikana tulleet tilaukset on kiireesti pakattava ja lähetettävä. Työhuone oli maanantai-iltapäivänä kotiin saavuttuamme  sopivan tyhjä siivottavaksi ja uudelleen järjesteltäväksi, joten siinä on viikko vierähtänyt. Hieman ovat järjestelyt ”vaiheessa”, mutta alkavat olla voiton puolella. Kasojen alta paljastui valkoinen laite eli ompelukone, joten ensi viikolla sekin käynnistyy taas pitkästä aikaa. 

Messut menivät mukavasti, tällä kertaa asiakkaita oli molempina päivinä tasaisena virtana, mitä nyt sunnuntaina taisi välillä olla lievää tungosta ja jonotustakin. Viime vuonna yhdeksän neliön osasto tuntui suurelta, ajattelin, että kuinka ihmeessä saan osaston edes jonkin näköiseksi, sillä olin jonottanut puolta pienempää paikkaa. Tänä vuonna ajattelin, että kuinka ihmeessä saan kaikki tavarani sopimaan yhdeksän neliön tilaan… aika kompakti osastosta tulikin eikä hukkaneliöitä tainnut juuri olla. Ensi vuodeksi täytyy vielä kertaalleen miettiä kuinka tavarat asettelee, että osastolla olisi miellyttävä vierailla ja tehdä ostoksia.

Alkuvuoden messuilut ovat nyt tässä eli seuraavan kerran vasta lokakuussa täällä Oulussa ja marraskuussa Tampereella. Kumpaankaan en ole vielä tehnyt varausta, mutta Tampereelle jonottelen ja odottelen paikkaa. Viime vuotinen paikka C-hallissa olisi ollut ihan ok, mutta osastojen järjestystä oli muuteltu minulle epäedulliseen muotoon, joten jonotan ”parempaa” paikkaa, jos sattuu vapautumaan.

Onneksi kaupanteko ei ole messujen varassa, sillä verkkokauppa on aina auki, juuri silloin kun sinulla on aikaa ja tarvetta shoppailla. Nykyisillä polttoainehinnoilla toimitusmaksutkaan eivät päätä huimaa, ne ovat pieni korvaus siitä, että saat ostokset suoraan kotiisi tai lähimpään postiisi.

Olen tekemässä pientä lisätilausta, osa vajaa kuukausi sitten saapuneista kankaista on loppunut, joten nyt on tilaisuus esittää omia toiveita kommenttikenttään. Onko joku projekti jäänyt pahasti kesken loppuneen kankaan vuoksi tai olisiko muita toiveita? Sana on vapaa.

Orastavaa kevättä kaikille! 

 

Jätä kommentti 7/3/2008


Kalenteri

maaliskuu 2008
ma ti ke to pe la su
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain