Arkisto helmikuu, 2009

Järkkäilin kauppaa

viikonlopulla. Tammikuun uutuudet, napit ja nauhat ovat nyt omissa komeroissaan tarvikepuolella ja vain uusimmat kankaat jäivät omaan kaappiinsa.

Tilkkutyökankaat kaapissa on osio kuoseittain ryhmiteltynä, sinne lisäsin kaksi uutta ryhmää: maanläheiset ja nukkekotiin. Nukkekotiin sopiviksi laitoin vain ihan kaikkein pienimmät kuviot, mm. miniruudut, -pilkut. Tammikuun uutuutena tuli miniminiraitaa kahta väriä, muuten saa niitä laitettua kauppaan, koska kuvat eivät toistu oikein verkkokaupassa. Tuli vain kaameata suttua, kun yritin lisätä kuvat. Kokeilen vielä uudestaan. Joka tapauksessa kyseessä on kaksi miniraitaa, valko-punainen ja valko-violetti.

Jämälaari putkahti taas esille, sinne tulee yksittäisiä kappaleita priimatavaraa hieman edullisempaan hintaan. Lisään tuotteita kevätsiivouksen edetessä. Klikkaile jämälaariin aina silloin tällöin.

Gütermannin vaihtuvaväristen puuvillalankojen värivalikoima on nyt täydellinen eli kaikki värit saatavilla, katso värit tästä. Lanka on paksuhkoa, joten valmistajan neulasuositus langalle on niinkin paksu kuin nro 90. Tällä langalla saat näyttävää tikkausjälkeä omalla ompelukoneellasi. Kokeile aina ensi mallitilkulle, jotta saat kauniit tikkaukset tilkkutyöhösi, yläsyöttäjä on melkein ehdoton apulainen. 

Pieni muistutus teille, jotka ette halua rekisteröityä verkkokauppaan, mutta mielesi tekisi kuitenkin tilata. En ole asiaa paljon mainostanut, mutta PeeKaa Tuotteen nettikaupasta voi tilata myös puhelimitse tai sähköpostitse ilman rekisteröitymistä. Jos tilaat sähköpostilla, laita tuotteet viestiisi ja omat yhteystietosi, jotta voin vahvistaa tilauksesi ja sopia toimitustavasta. Verkkokaupassa minimiostosraja on 20€, mutta sähköpostilla ja puhelimella tilattaessa minimiä ei ole. Yhteystiedot löytyvät tuosta ylhäältä, kohdasta yhteystiedot. Soita tai laita viestiä kännykkään (jos jaksat naputella ;-)) tai lähetä  sähköpostia.

Helsingin Kädentaitomessut vanhassa Satamassa la- su 28.2. – 1.3. Tule PeeKaa Tuotteen osastolle lasikäytävän vasemmalle puolelle, melkein käytävän perälle ja näe ne tuhannen tuotetta ”livenä”. Etenkin kankaat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa vasta luonnossa. Luvassa myös messutarjouksia. Tervetuloa mummot, äidit ja tyttäret ja kaikki kaverukset yhdessä.

Jätä kommentti 8/2/2009

Älä ruoki lamaa piste fi

Eihän kukaan sellaista tahallaan tee, mutta tilanne on mikä on. Yt-neuvotteluista ja irtisanomisista on tullut arkipäivää eikä hyviä työllisyyteen ja työllistämiseen liittyviä uutisia ole kuin harvassa, tuskin ollenkaan.

Rahapulassa painivat kunnat ja kaupungit säästävät säästämisestä päästyään mikä on omiaan vain lisäämään meidän kaikkien kurjuutta. Tarjotaan vain alipalkattuja pätkätöitä, epävarmoja määräaikaisuuksia, joiden varaan tulevaisuutta eivät rakenna kuin uhkarohkeat, joiden kahden miljoonan velkatalot menevät seuraavaksi vasaran alle.

Kaiken karvaiset välistävetäjät; staffpointit, varamiespalvelut jopa työvoimatoimisto itse vuokratyötoimistoineen ovat omineet perinteisen työnvälitystoimiston tehtävät ja viljelevät ”muka hyväntekijöinä” vain lisää epävarmuuttta työsuhteisiin. Kuinka kukaan voi enää olla ruokkimatta lamaa pakon sanelemana?

Pääkallopaikoillamme pitäisi istua kaikkein viisaimmat talousnerot ja tulevaisuuteen näkijät, jotka ennakoivat tulevaa ja näkevät syvemmälle kansamme todellisen tilanteen. Arkadianmäellä valitettavasti vain istuu tuplasti liian suuri joukko kulukorvauksiin tottuneita normaalielämästä vieraantuneita hyväosaisia. Hyväosaisia, joiden tehtävänä on tehdä meitä kaikkia koskevia päätöksiä ja tietenkin itseään koskevia, kuten heidän omat palkankorotuksensa. Kait nyt joku jossain on ymmärtänyt, ettei pelkästään kansanedustajien palkoilla tai vuosikausia kestävillä pätkätöillä tai siivoamalla neljä tuntia rappukäytäviä à 6€/tunti synny tarpeeksi verotuloja, joilla pystyttäisiin ylläpitämään edes yhteiskuntamme peruspalveluita. Veromarkat eivät vaan riitä.  

Eläkepommia eikä työvimapulaa ei ”aikuisten-oikeesti” ole tulossa, mutta verotulojen romahtaminen on edessä, kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkelle eikä tilalle palkata ketään. Ja jos palkataan, niin puolet pienemmällä palkalla määräaikainen ”työhönsä sitoutumaton” vuokratyöntekijä. Aika yksinkertainen laskutoimitus maalaisjärjelläkin ajateltuna. Työvoimapulaa on työntekijöistä, jota ovat valmiita 6 tunnin työpäiviin vuokratyötä tehden, mutta siitä ei kerry verovaroja riittävästi eikä yhteiskunnan rattaita saada pyörimään.

alaruokilamaa.fi on melkein yhtä epätoivoinen yritys kuin oli suomalaisten vanhanaikaisen kännykkämallien ja henkilöautokannan uudistaminen. Suomalaisilla oli ja on edelleen vanhanaikaset kännykät, koska meillä on paljon akuutimpia rahareikiä taloudessamme kuin uusi kännykkä. Joku ”soneranero” keksi selitykseksi sen, että kytkykaupan kieltäminen estää kännyköiden uusimista. Kytky on nyt sallittu, mutta miten kävi? Heh, ei auttanut edes kytkykaupan salliminen uudistamaan kännykkäkantaamme, haloo. 

Henkilöautokantamme on ikänsä puolesta EU:n pohjasakkaa, jolloin keksittiin päästöihin perustuva sakko vanhoille autoille, miten kävi? Ei kukaan aja mielellään vanhalla ja saastuttavalla autolla, mutta köyhällä ei ole muuhun varaa. Perheillä ja eläkeläisillä, yksinelävistä puhumattakaan, on tärkeämpiäkin rahareikiä kuin uusi tai edes uudempi henkilöauto EU:n vertailutilastoja kaunistamaan.

Lainaus: ”Yhteisvastuu 2009: Suomessa asuu noin 132 000 maahanmuuttajaa. Heitä on työttöminä kolminkertainen määrä suhteessa muuhun väestöön. Työllistyminen tyssää työnantajien koviin kielitaitovaatimuksiin ja ennakkoluuloihin”… mutta kuka työllistäsi työttömän suomalaisen?

Suomalaisia oli työttömänä 1.1.2009 yhteensä 233 800, kuka ottaisi heidät töihin ja olisiko yhteisvastuukeräyksen kohde tänä vuonna voinut olla joku muu?

Anteeksi tämä paasaus, mutta hetken aikaa poissa näistä ympyröistä avaa silmät.

Jätä kommentti 8/2/2009


Kalenteri

helmikuu 2009
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain