Arkisto elokuu, 2014

Lämpenenkö kaitalerullille ns. jelly rolleille?

En oikein ole tajunnut tuota jelly roll buumia enkä tajua vieläkään. Valmiita kaiteleita, joita on tosi vaikea pestä etukäteen ja sitten ommella pesemättömiä kaitaleita yhteen sydänsykkyrällä, jos joku kutistuu tai päästää väriä ja työ on pilalla. Lisäksi kaitalerullien värimaailma ei yleensä sivele silmääni, liian monenlaisia ja värisiä samassa ”paketissa” jopa minun makuuni, vaikka kirjavista ja monivärisistä töistä pidänkin. Kaikkeen kuitenkin tottuu ja asian alkaa nähdä eri valossa. Jo viime kesänä valmistelin omissa valikoimissani olevista kankaista muutaman koerullan, joita onnistuneesti ommeltiin mm. Soisalo-opiston kurssilla loppukesästä. Tampereen kädentaidoissakin kuljettelin kaitalerullia mukanani, taisivat asiakkaat kauhistella hintaa tai värejä tai molempia, mitä lie, sillä kovin montaa rullaa en saanut myytyä.

En ole paha lannistumaan, vuosi on kulunut ja taas on pyöräytetty muutama uusi rulla talkoilla nettikauppaani. Nämä kaitaleet on pesty ja silitetty ja rullattu täällä Suomessa eli kankaat on valmiiksi kutistettu ja normileikkurilla leikattu (ei siis harkkoleikkurilla). Rullat ovat sitä normikamaa eli 40 kaitaletta hulpiosta hulpioon, vähintään 20 erilaista kuosia ja kaksi kaitaletta kutakin, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Uusia rullia tuli nyt neljää erilaista, toiveita saa esittää, vielä on kesää aikaa pyykätä ja silittää ja leikata. Ainakin itsevärjäämistäni batiikeista on toivottu jonkunlaista rullaa…saapas nähdä mitä syntyy vai syntyykö lainkaan.

Kesä on kulunut hikoillessa, hyvä niin, onpa sitten talvipakkasilla kiva haikailla menneen kesän perään. Nyt kelien viilennettyä olen taas ryhtynyt toimiin, syksy ja talvi pitää suunnitella. Heti syyskuun alussa palataan Ouluun Torikadulle Pieneen Tilkkupuotiin. Vielä kuitenkin täällä kesäpaikan ihanassa verstaassa. TilkkuVerstas siis avoinna vielä elokuun ajan Torniossa to ja pe klo 12 – 16 ja sopimuksen mukaan lähes milloin hyvänsä. Tarkemmat tiedot tuolta yhteystiedoista.

Uutiskirjeen tilanneille on tulossa alekoodia huomenissa (su 3.8.). Olkaahan kuulolla uutiskirjeen tilanneet. Uutiskirjeet ohajautuvat todennäköisesti roskaposteihin, mutta onkikaa sieltä esille…

Jätä kommentti 2/8/2014


Kalenteri

elokuu 2014
ma ti ke to pe la su
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain