Arkisto toukokuu, 2008

Tekisi mieleni sanoa,

että mitä minä sanoin, mutta kun ei blogissa voi mitään ääneen sanoa, niin… mitä minä kirjoitin teille maaliskuun lopulla. Nyt tulee paljastuksia, te jotka seuraatte American Idolsia SubTV:ltä, silmät kiinni ja ohittakaan tämä kappale… sillä voittaja on todellakin David Cook, sama heppu jota voittajaksi pari kuukautta sitten veikkailin. Edelleenkin sydäntä riipaiseva veto tuo Billie Jean, youtubesta löytyy muitakin. Linkkejä en laita, kun ne ei oiekin tahdo toimia kuin hetken, lienee laitonta puuhaa koko linkittäminen???

Oulussa lehtipuut ovat jo rotankorvilla. Vettä ei ole juurikaan satanut ja luonto puhkeaisi täyteen kukoistukseensa pikku sateen ansiosta. No nyt joku ruudun sillä puolella manailee, että vielä tässä vesisadetta toivon päättäjäis-, valmistumis- lakkiaisjuhlia sotkemaan. Ei, ei, en minä mitään ”akkainviikkoa” toivo, vaan sellaista nopeaa trooppista sadekuuroa näillekin leveysasteille, noin niin kuin luontoa piristämään.

Verkkokaupassa on ollut vähän hiljaista tällä viikolla, missä lie kaikki kesäkäsitöiden tekijät luuraavatkaan? Valikoimat ovat runsaimmillaan ja kankaita on varastossa tuhansia metrejä. Tässä taannoin joillain käsityömessuilla eräs naisihminen moitti suomalaisia nettitilkkukauppoja (<=sanahirviö?) siitä, että valikoimat eivät vaihdu tarpeeksi usein eikä niillä sivuilla noin muutenkaan tunnu tapahtuvan mitään.... Hmmm, totta toinen puoli ja asiakashan on oikeastaan aina oikeassa. Lyhyen vain parin vuoden kokemuksella voin sanoa, että sitä enemmän nettikaupassa tapahtuu mitä enemmän siellä tehdään kauppaa. Ymmärrän täysin (muidenkin alojen) nettikauppiaita, joiden sivut jämähtävät valtaisan alkuinnostuksen jälkeen pakoilleen, sillä kauppa se on mikä kannattaa ja pitää kaupan kuin kaupan virkeänä. Nettikaupasta tuli muuten mieleen yksi onneton omakohtainen kokemus Saksasta. Tilanne on vielä "päällä" ja keskeneräinen, mutta en nyt malta olla mainitsematta tätä, sillä ko. kauppa vilahtelee muutamien suomalaistenkin bloggaajien suosikeissa. Tilasin kolme kirjaa helmikuun 21. pv ja maksoin ne saman tien. Kolmen viikon kuluttua kyselen tilaukseni perään ja saan vastauksen, että yhtä tilaamastani kolmesta kirjasta ei ole... siis kesti kolme viikkoa ennen kuin "huomasivat", ettei kirjaa ole, oho. (Eivätkä olisi varmaan tuolloinkaan vielä "huomanneet", ellen olisi kysellyt tilaukseni perään.) Vastasin saman tien, etten ota lahjakorttia puuttuvasta tuotteesta tulevaisuudessa tapahtuvaa ostosta varten, vaan että he voivat laittaa xx tuotteet tilalle, jolloin rahasumma tuli "täyteen".  Taas odottelin lehmänhermoineni kolme viikkoa ennen kuin kyselin tilaukseni perään. Tällä kertaa vastaus oli, että tilaukseksenne on hukassa, ilmoittakaa swift ja iban niin palautamme teille rahat. Vastasin viestiin alta kymmenessä minuutissa ja tästä viestinvaihdosta on nyt kulunut pian kaksi kuukautta eikä rahoja ole kuulunut ei näkynyt. Jos joku  saksalaiseen täsmällisyyteen? paremmin perehtynyt voisi kommentoida, niin pääsisin minäkin perille saksalaisista tavoista. Olen kyllä kuullut, etteivät pankit toimi niin kuin meillä, mutta että kuukausia, ei kai sentään. Toistaiseksi en mainitse ko. kaupan nimeä tällä palstalla, mutta jos olette tilailemassa saksalaisesta nettitilkkukaupasta jotain, niin tiedän ainakin yhden, johon ei kannata haksahtaa.  Voi herran jestas, jos hoiteleisin omaa kauppaani tuolla tyylillä, niin soronnoo saisi sanoa koko kaupanpidolle. Meillä täällä pikkuruisessa Suomessa ei tuollainen peli vetelisi. No, nythän tästä meinaa tulla romaani, kiva jos jaksoit lukea loppuun ja asti ja nyt Davidia "juutuuppaamaan"...

Jätä kommentti 30/5/2008

Valmista on

lauantaina sain uuden kangaslähetyksen ja nyt on kaikki valmiina kaupassa. Kuviollisia uusia kuoseja tuli vaivaiset kaksikymmentä sekä muutama uusi väri yksivärisiin, mutta täydennystä aiempiin kuoseihin sitäkin enemmän. Kaiken kaikkiaan kankaita on nyt vähän alle kuusisataa erilaista.

Itselläni on jo vaikeuksia pysyä kärryillä, joten etsinnän helpottamiseksi lisäsin tilkkutyökankaiden kaappiin uuden otsikon ”kuoseittain ryhmiteltynä”. Sieltä löytyvät omista kaapeistaan: pilkut ja pallot, ruudut, raidat, florat ja faunat. Florassa on kukkia, ruusuja, lehtiä, hedelmiä jne. ja faunasta löytyvät eläimet, kalat, perhoset sun muut ”öttiäiset” mitä maa päällään kantaakaan. Tarkoituksena on, että tietyt kuosit löytyisivät hieman helpommin satojen kankaiden joukosta. Antakaahan palautetta miten onnistuu ja oliko tuossa luokittelussa järjen häivää? 

Ennen kangaslähetystä lisäsin tarvikkeisiin muun muassa Gütermannin käsintikkauslankoja, Cloverin merkitsemiskyniä ja muutamia uusia nauhoja, että nyt kyllä pitäisi sortimenttien riittää ainakin Juhannukseen asti 😉

Hyviä ostoksia teille toivottaapi Paula

 

 

1 kommentti 18/5/2008

Tänään oli lähes täydellinen päivä

tapahtumia oli paljon ja kaikki kääntyi tiukoista tilanteista huolimatta parhain päin. Lähes täydellisen päivän ainoa harmittava takaisku oli se, että Finnairin rahtitoimisto oli lyhentänyt aukioloaikojaan. Mennessäni suurin toivein noutamaan kangaslähetystäni, toimisto olikin sulkenut ovensa puoli tuntia aiemmin… taisivat lähteä kotiin jääkiekkoa katsomaan. Voihan lätkä! No, onneksi huomenna on uusi päivä.

Uudet kankaat ovat siis saapuneet ja alan lisätä niitä verkkokauppaan heti lauantaina aamupäivällä. Uudet kuosit ilmestyvät Uudet tilkkutyökankaat -kaappiin ja vanhat tutut livahtavat väriensä mukaisesti omiin kaappeihinsa.

Lämmintä ylle ja koitetaan tarjeta koleissa kevätsäissä. Kesä tulee vääjäämättä.

 

Jätä kommentti 16/5/2008

PeeKaa Tuote täyttää kaksi vuotta

maanantaina 5. toukokuuta. En varmaankaan leivo kynttiltäytekakkua, mutta jotenkin päivää voisi juhlistaa. Menisinkö vaikkapa kampaamoon ja laittaisin kauhtuneen jo hieman ohimoilta harmaantuneen hiuskuontaloni kuntoon? Sitä täytyy harkita, siitä kun seuraa aneemisen kulmakarvat, kulahtaneet vaatteet ja kierre on valmis. Sama ilmiö, kuin jos remontoi yhden huoneen maaalaamalla, niin eiköhän vain eteinen tai viereinen huone ala näyttää nuhjuiselta.

Rekisteröityneille asiakkaille laitoin eilen synttäritarjoukset sähköpostilla, nopeimmat ovat jo ehtineet tilata ja ketteränä sain olla, että ehdin tälle päivälle toimittaakin muutaman tilauksen. Vakioasiakkaille kun voi lähettää, vaikkei maksua  näkyisikään tilillä, hyvin ovat maksuhommat hoituneet tähän asti. Onneksi vaistoni on toiminut kiitettävästi muutamien kohdalla. Aiemmin uutisissa mainitsemiani ”höpö-höpö-tilluuksia” tulee edelleen harvakseltaan, mutta suotakoon niille muutamille se ilo. Olen ajatellut, että jos jonkun päivä pelastuu ja pää paranee verkkokauppasta-mukamasten-tilailemalla, niin siitä vaan, olenpahan kantanut korteni kekoon tuottamalla jollekin ainakin hetkellistä mielihyvää. 😉

Synttäritarjoukset ovat voimassa ensi viikon perjantaihin asti eli vielä ehdit rekisteröityä ja saada synttäritarjoukset paluupostissa. Luo asiakastili ja rekisteröidy tästä, ellet vieä ole sitä tehnyt. Uutiskirjeitä lähettelen harvakseltaan, noin 4 – 7 vuodessa, eli harvoin, mutta sitäkin painavampaa asiaa.

Uutta kangaslähetystä keräillään parhaillaan, saanen tuotteet kauppaan loppukuusta tai vähän aikaisemmin, jos kaikki menee suunnitellusti. Laitan ihka uudet uutuudet perinteiseen tapaan Uudet tilkkutyökankaat -kaappiin ja jo aiemmin kaupassa vilahtaneet vanhat tutut livahtavat väriensä mukaisiin kaappeihin. Täysin uusia kuoseja ei tule muistaakseni pariakymmentä enempää, mutta vanhoihin tuttuihin tulee täydennystä sitäkin enemmän. Näillä mennään ja helteitä pitelee… ainakin vielä huomenna.

 

 

1 kommentti 2/5/2008


Kalenteri

toukokuu 2008
ma ti ke to pe la su
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain