Arkisto kesäkuu, 2010

Janttaannuin television ääreen minäkin

tänään iltapäivällä, kun Victoria ja Daniel saivat toisensa Tukholman kauniissa maisemissa. Sopivasti luksusta ja maalaistunnelmaa sekoitettuna ja lopputuloksena ihanat häät. Toki vuosien seurustelu vei hieman häähumulta terää, mutta ikionnellisilta näyttivät, molemmat. Toivottovasti kaikki sujuu hyvin heillä jatkossakin, vaikka aina ei varmasti ole ollut helppoa. Onnea rutkasti yhteiselle taipaleellenne.

PeeKaan galleriassa on hieman tapahtunut, sillä lisäsin uusia kuvia eilen ja toissa päivänä. Katsasta gallerian uudet kuvat Uusimmat kuvat kohdasta. Lisää saa lähettää, olkaa hyvät vaan. Voitte esiintyä myös nimettömänä galleriassa, jos ujostuttaa. Kuvat tervetulleita. Omia töitäkin on valmistumassa aikamoinen määrä. Talven aikana kun itselläni valmistui vain vino pino uusia keskeneräisiä entisten jatkoksi.

Juhannusviikko häämöttää, maanantaista alkaen päivät alkavat taas lyhentyä, kenkkua. Sääskiä on paljon, parveilevat jopa helteellä ihmisiä häiritsemään. Varmaan niistä on evoluution tuloksena muodostunut uusi hellettä ja tuulta karttamaton rohkeampi tai verenhimoisempi lajike, kääk. Juhannusvieraita tulossa torstaina, mitenkähän pärjäilevät ”kaupunkilaiset” maalla.

Jätä kommentti 19/6/2010

Lisää puuvillaisia tikkauslankoja

kesänkorvalla kauppaan tuli uutena Gütermannin ohuempia puuvillalankoja, jotka sopivat konekirjontaan ja tilkkutöiden koneella tehtäviin tikkauksiin. Valikoimissa ovat nyt kaikki valmistajan värikartasta löytyvät yksiväriset, yhteensä 50 väriä. Langan ”tieteellinen nimi” on Sulky Cotton 30, joka on puuvillaa ja sopii sekä alu- että päällilangaksi. Luulisi ronkelimpienkin koneiden ompelevan, koska voit käyttää samaa lankaa 😉 yllä ja alla. Ainakin omalla koneellani sain kaunista jälkeä aikaiseksi ilman ylimääräisiä langansäätöjä. Käytin Schmetzin Quilting -neulaa numero 90, valmistajan sivuilla neulanumero 80 tai 90 olisi sopiva langalle.

Nyt jos joku hintatietoinen ehtii ihmetellä yksiväristen ja vaihtuvaväristen hinnaneroa, syykin löytyy, vaihtuvaväriset ovat paksumpaa laatua ja niihin käy vain neula nro 90 ja lanka ”latinalaiselta nimeltään” Sulky Cotton 12. Mielestäni vaihtuvaväriset pääsevät parhaiten oikeuksiinsa yksiväristen tai lähes yksiväristen kankaiden kaverina, kirjavien kankaiden seurana vaihtuvaväriset ovat kuin ”tårta på tårta” eli liika on liikaa. Makuasioista ei tietenkään voi väitellä.

Kansalaiopiston kesäkurssi on meneillään ja opistolle on pystytetty varsinainen ”tilkkuleiri”, kahdessa luokassa ompelukoneet lähes savuavat ja toinen toistaan ihanampaa luomusta on syntymässä. Pienempiä juttuja on jo tullutkin valmiiksi, toisilla ripakoppallinen kukkasia…

Kesä on alkanut shokkihelteiden jälkeen koleahkoissa keleissä, mutta parempaa lienee luvassa. Taretaan ja pukeudutaan asianmukaisesti, niin tuntuu kivemmalta, vaikka mittari näyttää mitä näyttää.

Jätä kommentti 8/6/2010


Kalenteri

kesäkuu 2010
ma ti ke to pe la su
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain