Arkisto lokakuu, 2010

Messu10

Nyt kaikki tilaamaan messukymppiä. Parit messut takana ja rekisteröityneille asiakkaille jo entuudestaan tuttu messutarjous on taas täällä. Tällä kertaa kuitenkin kaikkille PeeKaan lukijoillekin mahdolllinen.

Eli tilaa nettikaupasta normaalisti 10 erilaista kangasta, à puolen metrin pala/kuosi. Tiedonantojakohtaan merkitset koodin: MESSU10 ja lisäksi yhdennentoista kankaan, joka siis pakataan ilmaiseksi samaan lähetykseen. MESSU10 tarjous on voimassa tästä hetkestä alkaen keskiviikkoon 20.10.2010 klo 24.00 asti. Klikkaile itsesi kivoille kaupoille tästä tai ylätunnisteesta kohdasta KAUPPA.

Jätä kommentti 15/10/2010

Oulun Kädentaitomessut 2010

ovat onnellisesti ohi. Vipinää oli molempina päivinä ihan kiitettävästi eikä tuloskaan ollut kovin huono. Toki tänä vuonna osasto oli kaksi kertaa suurempi kuin edellisinä vuosina, joten messukulukin oli kaksinkertainen. Onneksi oli kuitenkin tämä ”kotikenttäetu”, jolloin ei tarvinnut yöpyä hotellissa ja osastoa pystyi hyvin täydentämään jälkimmäistä messupäivää varten.

Osastolla käyneet saivat täyttää arvontalipukkeen. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin tänään 30 euron tuotepaketti PeeKaa Tuotteen valikoimista. Onnetar (eikun onni vai onneton, kun arpoja on miespuolinen ;-)) arpoi voittajaksi Kaisa Luodon Oulusta. Onnea Kaisalle.

Messut kahtena perättäisenä viikonloppuna on vienyt mehut verkkokauppiaasta ja tilkkupuodin ”tädistä”. Vapaapäiviä ei ole ollut aikoihin, viikonloppua yritin viettää viime viikon maanataina klo 16 -20. Toiset viettävät pidennettyjä viikonloppuna mökeillä ja suurkaupungeissa, mulla viikonloput on lyhennettyjä muutamaan tuntiin sohvannurkassa. Hoh hoijaa, vitamiineja, tyrnisoppaa ja unta tarvitaan.

Tilkkupuoti on avoinna tällä viikolla ihan normaalisti Torikatu 64:ssa. Tervetuloa kaikki. Ylhäältä yhteystiedoista löytyvät tarkat aukioloajat.

Jätä kommentti 11/10/2010

Mitäs läksit Seinäjoen ”Käsityö” -messuille

…vaikka tiesit, että kyseessä on enemmänkin yleismessut käsitöiden varjolla? Viime vuosi antoi viitteitä siitä, ettei kyseeessä ole Käsityömessut aidosti ja oikeesti, vaan yleismessut, joilla näytteilleasettajilta ei vaadita juurikaan mitään kytköksiä käsitöihin. Vai miten muuten on selitettävissä, neekerinsuukkojen (anteeksi nimitys), metrilakun, omenoiden, kenkälankin ja tiskiluutujen myynti käsityömessuilla? Toki, kaukaa haettuna, karamellien syöntiin ja omenoiden järsimiseen tarvitaan käsiä, niin kuin kenkälankin levittämiseenkin ja tiskirätin heiluttamiseen, mutta, mutta…. Onko niin, etteivät käsityöläiset enää miellä Seinajoen messuja käsityömessuiksi, jolloin käsityöläiset jäävät pois ja tilalle on taloudellisista syistä otettava mitä sattuu?

Lisäksi käytävä-/kortteliajattelu oli karannut järjestäjiltä, jolloin oletetun käytävän kohdalla saattoi yhtäkkiä olla jonkun messuosasto? Mitä kummaa?

Rakennettuja messuosastoja oli aika harvassa, kaikenlaisia omatekoisia kyhäelmiä ripoteltu sinne tänne, jolloin kauniitkin osastot näyttivät rumilta. Eikö todella ole mahdollista järjestää rakennettuja osastoja omille alueille ja rakentamattomat tai omilla rakenteilla toteutetut omille alueille? Selkeyttäsi koko messualuetta ja antaisi ammattimaisemman kuvan järjestelyistä? Osa meistä kun tekee käsitöitä ammatikseen verot maksaen ja satsaa messuihin suuriakin summia ihan oikeasti. Epäreilua on myös se, että rakentamattoman osaston varannut saattaa kuitenkin saada seinärakenteet ”kaupan päälle” vieruskaveriltaan, joka rakenteet on tilannut ja maksanut.

No, niin rutinat sikseen, onneksi tulevan viikonloppuna pääsee oikeille ”fiksusti järjestetyille” Kädentaitomessuille Ouluhalliin. Tervetuloa kaikki ystävät ja kylän miehet ja naiset, tietty 😉

Jätä kommentti 7/10/2010


Kalenteri

lokakuu 2010
ma ti ke to pe la su
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain