Arkisto kesäkuu, 2008

Juhannus oli ja meni

En niin kauheasti välitä pakollisista juhlista, joihin pitäisi liittyä alkoholipitoistenjuomien ylenpalttista naukkailua, hyviä pahoja esimerkkejä ”juomapakkojuhlista” ovat uusi vuosi, vappu ja juhannus. Onneksi tuota ikää on jo tullut sen verran, etteivät ystäväni ihmettele ei-humala-hakuista alkoholinkäyttöäni. Itselleni kunnon yöunet ovat paljon tärkeämmät kuin humaltuminen.

Taas oli juhannus, keskikesänjuhla, jolloin me suomalaiset kunnostaudumme törttöilemällä liikenteessä, maalla ja merellä, kotipihoilla ja kavereiden tai omilla mökeillä. Meidän juhannuksenviettomme onnistui hienosti, jossa tärkeimmäksi muodostui hyvä seura ja ruoka tokikaan juomaa unohtamatta. (En minä mikään absolutisti kuitenkaan ole!) Itselleni tärkeintä on tunnelma ja rento meininki, jossa kenenkään ei tarvitse pingottaa ja yrittää olla muuta kuin on, vaikka sitten toppatakki ja kumisaappaat jalassa, jos siltä tuntuu…. paikalla olleet tietävät mitä tai paremminkin ketä tarkoitan.

Nautimme porukalla kyhättyjä gourmet-aterioita, pelasimme pari kierrosta golffia ja onnistuimme Iltalehden sadetutkan ansioista väistelemään hienosti sadekuurot. Ainoa asia mikä ei toteutunut oli lättyjen paistaminen muurikalla. Eräs nimeltä mainitsematon ”häämatkaava? kavioveikkaaja” oli lähtiessään melko pettynyt 😉 Ensi kerralla sitten.

Viikot kesäkodissa ovat sujuneet mukavasti sateisista kesäkeleistä huolimatta. Kukkapenkit rehottaa, nurmikko kasvaa silmissä ja sääskiä on niin maan p….sti. En edes muista milloin olisi ollut näin paljon ja vihaisia sääskiä. Maanantaina  aloitin keskeneräisten tilkkutöiden viimeistelyn. Lupasin itselleni, etten aloita uusia ennen kuin ainakin muutama on viimeistelty. Olen kuitenkin valinnut ja kankaita seuraavaan ikuisuus? projektiin. Sinisiä ruusuja keltaisella pohjalla (AKR) on ollut innoittajanani, niin ja Leena, jonka kanssa alettiin tehdä samaa mallia erilaisista kankaista. Leenalla on tietenkin jo kohta valmis…

Jätä kommentti 26/6/2008

Hitsin vitsi

ajattelin tässä yhtenä päivänä, mikä se on kun ei nauhakauppa käy? Ja omasta mielestäni minulla on niin IHANIA koristenauhoja valikoimissani, erilaisia kuin muilla ja muuta ”soopaa” mitä omahyväisen kauppiaan päässä voikaan liikkua. No, otin lusikan kauniiseen käteeni ja katselin nauhoja asiakkaan silmin, siis verkkokaupan sivuilta ja totesin itsekseni… no ei ole kumma, ettei kauppa käy, kuvathan ovat suorastaan luokattomia. Ihme, jos kukaan uskaltaa ostaa yhtään nauhanpätkää kurjien kuvien vuoksi, rohkeita ovat ne muutamat olleet, jotka nauhaostoksille ovat uskaltautuneet.

Siispä seuraavaksi otin kameran ”kauniisiin? käsiini” ja kuvasin nauhat uudelleen ja voila, johan näyttää paremmalta vai mitä? Tästä pääset suoraan nauhaosastolle. Jo aiemmin kuvasin kookospähkinänkuoresta valmistetut napit uusiksi. 

Toukokuussa saapuneet parikymmentä uutuutta on siirretty väriensä ja kuosiensa mukaisesti omiin kaappeihinsa ja tilalle olen värkännyt jämälaarin, jossa on pienessä alennusmyynnissä ihan priimaa tavaraa, mutta viimeisiä paloja viedään. Eli jämälaarin antimista ei kannata suunnitella mitään suurempaa, sillä samojan kuosien saatavuus jatkossa on epävarmaa. 

Presidenttipari on siirtymässä Kultarantaan ja niin olen minäkin kesäasunnolle Tornionjoen suistoon. Otan kaupan ja ompelukset mukaani, joten verkkokauppa toimii ihan normaalisti. Tiedossa on Juhannuksen viettoa, ompeluksia ulkoilmassa, kankaiden värjäystä ja tänä kesänä aion toteuttaa sen viime kesäksi suunnittelemani onkireissun  Perämeren pohjukkaan… jos vaikka saisi meriahvenia tattikastikkeen ja uusien puikulaperunoiden keralla.

Jätä kommentti 10/6/2008


Kalenteri

kesäkuu 2008
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain