Arkisto syyskuu, 2007

Jännitys tiivistyy

satoja metrejä (muutamaa metriä vaille kilometri) kangasta lähestyy viimeinkin Oulua… tilausvahvistukseni syyskuun puolen välin jälkeen oli kadonnut ”bittientaivaaseen” ja lähtövalmis tilaukseni seistä tökötti kangaskauppiaan varastossa. Alkuviikosta aloin ihmetellä viivettä ja lehmän hermoineni laitoin kyselyn vasta tiistaina, että missäs viipyy, syyskuu lähestyy loppuaan eikä kankaita vaan näy ;-(

Tässä vaiheessa kävi ilmi, ettei lähetyspyyntöni ollut tavoittanut kauppiasta ja hän oli vähintään yhtä kummissaan siellä päässä. Me kun suurin piirtein tunnemme toistemme toimitatavat yhteistyömme tässä vaiheessa. No niin, nyt siellä pantiin hösseliksi ja voipi olla, että paketit laskeutuvat jo tänään Ouluun, toivottavasti, sillä viikonlopuksi olisi kivaa äksöniä tiedossa eli ensin kankaiden ihastelua ja sitten kuvaamista. Tulli menee kiinni jo neljän aikoihin, että kiirusta pitää, jos kankaat ovat iltapäivällä täällä.

Uusille kankaille olen perustanut kauppaan kansion Uudet tilkkutyökankaat ja sinne niitä alkaa ilmestyä heti kun mahdollista. Uudet tarvikkeet kansiossa taas on nimensä mukaan, yllätys, yllätys uusia tarvikkeita, mm. Cloverin jojon tekovälineitä, valtava määrä kassinsankoja muovista, puusta ja bambusta, vinonauhankääntäjiä, uusia koristenauhoja jne. Myös sille osastolle on tulossa vielä uutta.

Syyskuu on ollut verkkokaupassa ennätysvilkas, ilmeisesti Helsingin messujen jälkimaininkeja ja opistojen tilkkutyöryhmien aloitukseen liittyvää hässäkkää. Webhotelllin takkuilut ovat toivottavsti taakse jäänyttä elämää, ainakin itse olen havaitsevinani, että sivut latautuvat nopeammin kuin vielä jokin aika sitten.

Syyskuun alussa aloitin Oulun kansalaisopistossa tilkkutyöopettajan hommissa, yllätyspesti, jonka otin vastaan ainakin syyslukukaudeksi. Tai paremmin ohjaajana, sillä kurssilla on paljon vanhoja tilkkutyökonkareita, joilta opin itsekin joka kerta. Toivottavasti en koskaan tunne tietäväni ja osaavani kaikkea, sillä uudet haasteet ja uuden oppiminen päivittäin pitää ihmisen valppaana ja nöyränä. Kivaa on ollut, toivottavasti kurssilaisillakin 😉 on tämä tilkkuilu niin hauskaa hommaa!

Jätä kommentti 28/9/2007

Asiakastyytyväisyyskysely

no voi ei, joku saattaa ajatella, että verkkokauppakin lähettelee kaiken maailman kyselyjä. Mutta, mutta, hetkinen, mietitäänpäs uudelleen. Reilu vuosi on kulunut aloituksesta ja asiakkaat ovat yllättävän hyvin löytäneet tiensä sivuilleni sekä kauppaan, sillä kahdensadantuhannen vierailun rajapyykki ohitettiin äskettäin. Ajatelkaapa kuinka kauan kiinteän liiketilan tulisi toimia ennen kuin ko. kävijämäärä ylittyy. Nyt ei tietenkään voi ottaa esimerkiksi mitään Haaparanta-Tornion Ikeaa, joka painii täysin toisessa sarjassa, mutta itse ainakin olen kävijämäärään enemmän kuin tyytyväinen.

Loppukesästä laitoin kaikille verkkokaupasta ostoksia tehneille asiakkaille vapaamuotoisen asiakstyytyväisyyskyselyn, kaiken uhallakin 😉 ja uskokaa tai älkää kolmen vuorokauden kuluttua yli puolet oli jo vastannut ja määräaikaan mennessä 70 prosenttia. Tätä, jos mitä, minä kutsun aktiivisuudeksi ja todelliseksi välittämiseksi.

Koko touhunihan perustuu toimintaan asiakkaan ehdoilla ja hyväksi, aina parhaani mukaan. Saamani palaute oli paikoitellen ”itkettävän hyvää”, tarkoitan sitä, että tippa silmänurkassa luin muutamia palautteita, joissa näköjään pienikin asia myyjän puolelta voi olla juuri olla se piste iin päälle, hyvän mielen tuoja. Ilmeisesti palvelukulttuurimme on jäämässä ahneuden, ylen palttisen kiireen ja näennäisen tehokkuuden jalkoihin. Mutta ihmisiähän me kaikki olemme, miksei toisesta voi välittää vaikkei ikinä olisi kasvotusten tavannutkaan?

Kaikki te satunnaiset sivuillani vierailevat ja muutoin kuin verkkokaupasta ostoksia tehneet, voitte kirjoitella artikkelin loppuun omia tuntojanne ja ehdotuksianne, tuoreena tilkkukauppiaana olen avoin kaikelle uudelle.

1 kommentti 14/9/2007

Lehmän hermot

Mistähän minä olen ne saanut? Webhotellin serverillä ongelmia, sivut eivät lataudu tai latautuvat hitaasti, serveri alhaalla tuntitolkulla, mikä tarkoittaa samalla, että liike eli verkkokauppa on kiinni. Sitkeä sissi täytyy asiakkaankin olla, jos jaksaa tuntitolkulla näppäilä tietsikkaa , toivoen, että kyllä nämä sivut vielä aukeavat. Palveluntarjoajaan saavat puhelimitse ottaa yhteyttä vain uudet asiakkaat, jos olemassa olevilla asiakkailla on ongelmia, palveluntarjoajaa on lähestyttävä sähköpostilla. Sähköposteihin ei vasta, sillä ilmoitettu 4 tunnin vasteaika on vain markkinamiesten höpinää. Lähettämäni ”tiketti” on nyt ollut avoinna ilman vastausta 7 päivää eli lähes sata tuntia. Vielä en ala moittimaan käyttämääni palvelun tarjoajaa nimeltä, mutta ei se kaukana ole. Sen verran voin paljastaa, että nykyisen ja pian entisen palvelutarjoajan nimi alkaa F-kirjaimella. Varoitus.

Lehmän hermoja on tarvittu myös uuden tarviketilauksen kanssa, tämä on sitten toinen stoori, josta ei tällä erää enempää.

Lehmän hermoja lepuutellessani naputtelin joulukankaat jo silloin tällöin toimineeseen verkkokauppaan, toivottavasti pysyvät näkyvissä ja varastosaldot kohillaan. Joulukankaat löytyvät täältä. Hyvää joulua :-)!

Jätä kommentti 6/9/2007

Äksöniä (action) eli toimintaa

Toimintaa on ollut viime aikoina, ensin siirtyminen kesäasunnolta takaisin Ouluun ja samoilla tulilla kohti Helsingin Kädentaitomessuja. Saatte arvata, että muistilistalla oli pituutta, jotta varmasti kaikki tarvittavat vermeet tulisivat mukaan. No, se mikä jäi, se jäi, ja ilmankin tuli toimeen. Kauhulla ajattelin yhdeksän neliön osastoani ja piirtelin etukäteen kaavioita kuinka sen järjestäsin parhain päin. Vajaan kuuden tunnin äkinän jälkeen (lue mies auttamassa) osasto oli valmis perjantai-iltana ennen iltakahdeksaa. Muuten, kiva ruokapaikka Ateneumin takana, Morrison, täytyy sanoa kuin Bjurströmmi että nami, nami.

Messut sujuivat lähes yltiöpäisten odotusteni mukaan, lauantaina paljon asiakkaita isoine ostoksineen ja sunnuntaina paljon asiakkkaita ostoksineen eli omalta osaltani lauantai oli myynnillisesti parempi. Tokikaan kaikkea ei voi mitata rahassa, kivaa oli. Messupaikkana Vanha Satama oli mitä mainioin, kaunis ympäristö ja hyvä luonnonvalo lasikäytävällä, samaa ei voine sanoa muista tiloista. Onneksi aurinko paistoi tällä kertaa sen verrran risukasaan, että sain paikan lasikäytävän varrelta, esteetikko kun olen. Heh, ja tämänhän koskee vain ympäristöä, ei niinkään itseäni, sen varmaan huomasitte, jotka osastollani vierailitte. Kiitoksia kaikille osastollani vierailleille, monta hyvää keskustelua jäi mieleeni.

Nyt olen asettunut taas taloksi työhuoneeseeni ja alkaa vimmattu joulutavaroiden ompelu. Ensi viikolla verkkokauppaan tullee tarvikkeita ja viimeistään seuraavalla uudet kankaat, joten tiedossa on lisää äksöniä…

Jätä kommentti 5/9/2007


Kalenteri

syyskuu 2007
ma ti ke to pe la su
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain