Arkisto joulukuu, 2007

No juu

nyt ovat joulukuun kangasuutuudet verkkokaupassa. Lähetys juuttui joulunpyhiksi tulliin, mutta sain, hain ja tullasin kankaat eilen. Olin mielestäni melko tomerana, sillä sain uutuudet jo kaupan sivuillekin. Uudet tilkkutyökankaat -kaapista löytyvät ne kaksikymmentä ennennäkemätöntä kuosia, jotka saapuivat eilen. Lisäksi tuli lokakuussa tilattuihin täydennystä, muun muassa kullattuja ruusukuoseja ja tummanruskeaa miniruutua sekä lisää pilkullisia.

Maanläheisä värejä on vielä toivelistalla, niitä lähden metsästämään tammikuussa. Uskoisin, että helmikuussa tulee seuraavan kerran uutta, juuri parahiksi Helsingin Kädentaitomessuille, jotka järjestetään Vanhassa Satamassa 1. – 2.3. Osastoni on viime vuotisella paikalla eli lasikäytävällä oikealla puolella, melko perällä, paikka E36. Tervetuloa.

Kaikki joulukankaat ovat nyt tarjouksessa Uuden Vuoden päivään asti, jonka jälkeen ne laitetaan naftaliiniin ensi syksyä odottelemaan. Kangasostoksille kannattaa klikkailla just nyt, sillä välipäiväalennuksia on turha odottaa. Päin vastoin, asiakaspalautteen ”innoittamana” tiedossa on hinnankorotus kuviollisten kankaiden osalta tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Joku lukija ajattelee, että tyhmä kauppias, kun ilmoittelee etukäteen hinnankorotuksista. No olkoon vaan, tyhmä ja reilu. Hinnankorotus johtuu elokuussa tekemästäni ja saamastani asiakstyytyväisyyskyselyn palautteesta. Kankaiden hinnat ovat ”epäilyttävän edulliset ja kynnys ensimmäisen tilauksen tekemiseen oli korkea, halpa ja hyvä kun ei yleensä  osu samaan pakettiin” erään asiakkaan kirjoittamaa lainatakseni. Hinnankorotus on kuitenkin maltillinen, kuviollisten metrihinta nousee 80 senttiä ja kuviollisten kullattujen metrihinta nousee euron. Yksiväristen hinta pysyy ennallaan.

Vuoden alussa valikoimiin tulee lisää sortimentteja, vanuja ja kulhohuopaa sekä erilaisia tilkkutöissä tarvittavia apu- ja tukimateriaaleja, että näillä eväin kohti Uutta Vuotta 2008.

Jätä kommentti 28/12/2007

Joulurauhaa

Joulutorimeiningit meikäläisen osalta ovat nyt ohi, huomenna olisi ollut vielä viimeinen mahdollinen myyntipäivä, mutta joulunvietto alkoi tänä iltana. Tavarat ovat järjestyksessä, huusholli siivottuna, kuusi koristeltuna ja glögiä lasissa, voisivatko asiat paremmin olla. Huomiselle päivälle vielä pari ”täsmälahjaostosta” ja sen on siinä, joulu saa tulla. Jos jotain voisi toivoa, ja ainahan sitä voi, niin toivelistalla on kahdeksan senttimetriä vitivalkoista kevyesti alasleijaillutta lunta maisemaa valaisemaan. 

Poikkeuksellista joulumusiikkia tänä vuonna voit kuunnella tästä. Muutamia kuukausia sitten eksyin kuuntelemaan ja katselemaan tätä ihmettä. Hienoa, että hampaat saa olla ristissä eikä naamakaan ole erikoisen komeaa katseltavaa, mutta kun P.P. alkaa kaikkien hämmästykseksi laulaa oopperaa, on tuomaristo ”äimän käkenä”. Heppu on tällä hetkellä jo stailattu lähes tuntemattomaksi oman levynsä kanteen, mutta tämä esitys on hänen ensimmäisensä BGT:n karsinnoissa. Kisassa, jonka hän oikeutetusti sittemmin voitti. 

Hyvää joulua kaikille!

Torstaina 27.12. tulevat uudet tilaamani kankaat, vilkuilehan verkkokauppaan pyhien jälkeen.

Jätä kommentti 23/12/2007

Käsityöläisten Joulutori Oulussa

Jo viikko on vierähtänyt joulutorin ”melskeissä”. Paikallinen ”urheilu- ja voimisteluseura” Oulun Pyrintö järjestää jälleen Joulutorin käsityöläisille, tällä kertaa osoitteessa Kirkkokatu 33 entisissä Pohjola-yhtiöiden tiloissa Halosen vieressä.

Tilat ovat todella hienot, valaistus riittävä ja näyteikkunoitakin kymmeniä metrejä. Siellä on käsityöyrittäjän oiva istuskella ja esitellä tuotteitaan valitettavasti vain niin harvalukuisille asiakkaille. Ouluhan on kuuluisa pienestä keskustasta, joka alkaa ja loppuu kävelykadulta/-lle. Tänäkin vuonna tyhjä tila joulutoritoimintaan löytyi tietenkin tuon kävelykadun ulkopuolelta, sehän on selvää, sillä eihän parhaalta liikepaikalta kävelykadun varrelta voi löytyä parhaaseen sesonkiaikaan tyhjää tilaa väliaikaisen torin pystyttämiseen. Sielläpä sitä ollaan kun herran kukkarossa. Joulutori Kirkkokatu 33:ssa 11. – 23.12. klo 10-18 arkisin ja klo 10 -17 viikonloppuisin.

Viidentoista vuoden jälkeen tartuin torilla ajankulukseni sukkapuikkoihin ja aloin neuloa sukkia itselleni, jostain vimmatun ”terveyslangasta” joka sisältää jojobaöljyä ja aloeveraa. Lanka on hienoa ja ohutta, neulepuikot nro 2 1/4. Vaan ylläri ylläri, sukat valmistuvat tänään. Niistä tulee oikein hyvät pyhäsukat, joita voin pitää joulunpyhinä sohvalla loikoillessani. Eli sitä odotellen joulunalustunnelmissa vesisateisesta Oulusta terkkuja kaikille toivotellen

paula

p.s. villasukan tekoon uskaltauduin Ainon ja Elsin suosiollisella avustukseksella, viereisen osaston ”sukkavirtuoosit”, sillä käsi sydämelle, kuinka moni meistä muistaa kantapään ja vielä tuplakantapään silmukkasekoilut viidentoista vuoden tauon jälkeen? minä en ainakaan muistanut, sen voin tunnustaa

Jätä kommentti 18/12/2007

Lisätilausta väsäilen

…näyttää siltä, että kangasvarastot ovat hupenemassa, joten aloin laatia lisätilausta, jonka toivon saavani vielä joulukuun aikana. Muutamat lokakuun alussa saapuneista uutuuskuoseista myytiin loppuun alta viikossa, joten ainakin niiitä laitan uuteen tilaukseeni runsaammin. Kullatut ruusukuosit ovat myyneet hyvin, joten niitä on tulossa lisää mm. eräälle tietylle rouvalle Espoosta 😉

Muutoin toivelistalla on jo lisää ruskeita ja mustia kankaita sekä maanläheisiä sävyjä… Hui, paljon erilaisia toiveita, joita pyrin toteuttamaan. Tammikuussa häämöttää työmatka ”kangasmarkkinoille”, joten helmikuun loppuun mennessä tulee taas uutta…toivottavasti osaan valita oikein. Kirjoita kommentteihin omista toiveistasi.

Ensi viikon maanantaina (10.12.) laitan joulultarjouksen kaikille rekisteröitynelle asiakkaille. Hopi, hopi rekisteröitymään, ellet vielä ole sitä tehnyt. Luo asiakastili tästä ja tilaa uutiskirje, niin pysyt ajan hermolla.

Tarvikepuolelle on tulossa vanuja, keramiikkanappeja, liimanauhoja ja liimanauhankääntäjiä… Olen jo lisännyt sinne sakset ja lahjakortit pukinkonttiin… käy tutustumassa. Helpoimmin uutuudet löytyvät kaupan vasemmanpuoleisesta Uutta -sarakkeesta.

Jätä kommentti 7/12/2007

Onnea 90-vuotiaalle Suomelle!

On hienoa olla suomalainen. Illalla sytytetään sinivalkoiset kynttilät ikkunalle, asetutaan mukavasti sohvalle ja katsellaan mitäpäs muutakaan kuin Linnanjuhlien pukuloistoa nenä ruudussa. Suomi täyttää yhdeksänkymmentä vuotta ja siihen nähden tuntuu, että on pidetty aika matalaa profiilia?

Olisivatko viime aikaiset tapahtumat hieman latistaneet juhlatunnelmaa, metsäyhtiöiden irtisanomiset ja tuotantolaitosten lakkautusuutiset, Jokelan tapaus, päivästä toiseen jatkuvat yt-neuvottelut ja nyt tässä ihan lähellä Nokian vesikatastrofi ja eäinsuojeluhässäkkä antanevat meille miettimisen aihetta siitä, miten asiat oikeastaan ovatkaan. Ulospäin lukujenvalossa ja ulkomailta katsoville annetaan kuvaa lintukodosta, Eu:n mallioppilaasta, jossa kaikki on ja tehdään niin viimisen päälle ja pykälien mukaan, mutta mutta… 

…kärsiikö katsoa pinnan alle?

Ainakin omaa itsenäisyyspäivän juhlimista ja itsenäisyydestä iloitsemista häiritsevät muun muassa yllämainitut asiat, jotka antavat aihetta syvällisempään ajatteluun. Linnajuhlien pukuloisto ja herkkuja notkuvat pöydät jäävät auttamatta arkitodellisuuden varjoon.

Joka tapauksessa on hienoa olla suomalainen, siitä olen ylpeä, mutta onko tämän päivän Suomi enää ihmiselle paras paikka asua tai onko koskaan ollutkaan?

Jätä kommentti 6/12/2007


Kalenteri

joulukuu 2007
ma ti ke to pe la su
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain