Arkisto huhtikuu, 2012

Uutta ja vanhan parantelua

Uutena nettikauppaan laitoin yksivärisiä. Yksivärisiin puuvillakankaisiin tuli nyt uusi enemmän lakanakangasta muistuttava laatu. Yksiväriset ovat nyt kahdessa eri katerogiassa grammapainonsa mukaan eli aiempi laatu on 120 gr/m2 ja uusi paksumpi löytyy yksivärisistä kohdasta 140gr/m2. Paksumpaa puuvillaa otin kokeeksi kymmenen väriä ja katsotaa kuinka se teille kelpaa, niin tilataan lisää värejä tarvittaessa.

Vanhaa hyvää on paranneltu eli Joen Wolfromin väriviuhkasta on tehty uusi painos, joka sisältää myös värien numeeriset koodit CMYK, RGB ja HEX -järjestelmissä. Tosi kätsä uudistus. Lisäksi otin myyntiin saman tekijän väriympyrää, mainio seinätaulu työpisteeseen, käsityöluokkaan, oman ompeluhuoneesi seinälle tms. Vääränvärisille ostoksille saat sanoa hyvästit, sillä väriviuhkan ansiosta tulee valittua heti kerralla sopivampia värejä sisustukseen, vaatekaappiin jne. kangaskaapista puhumattakaan.

Maanantai-iltana aloitetaan taas tilkkuilut lyhytkurssin muodossa ja perjantaina huristellaan Ounasvaaaralle messuilemaan. Kivaa viikkoa kaikille.

Jätä kommentti 22/4/2012

Jos sittenkin Rovaniemelle

Kädentaitomessuille 28. – 29.4.? Viime vuonna tapahtumaa ei järjestetty, edellisenä vuonna järjestettiin, mutta kauppa ei oikein käynyt. Ajattelin vielä kerran kokeilla eli tulossa ollaan. Ennakkotilauksia saa nettikaupassa jo tehdä, jotta varmasti saa mitä on tulossa hakemaan. Tilauksen tiedonantoihin koodi Rovaniemi ja toimitustavaksi nouto. Maksu messuilla käteisellä tai kortilla. Vanuja sun muita tukimateriaaleja en ota messuille lainkaan, joten etukäteen tilaamalla pakkaan niitäkin mukaan. Nyt toimeksi 😉

Te ihanat ihmiset, taas olette lähettäneet kuvia galleriaan ja sinne niitä eilen illalla sujautin kaikkien ihasteltavaksi. Kiitos ja kumarrus kuvistanne, toivottavasti te muut saatte inspiraatiota omaan tekemiseenne kauniista tilkkutöistä. Itse olen laiskasti kuvannut omia töitäni, mutta kesävalon koittaessa kunnostaudun. Uusia valmiita on toki syntynyt eikä tällä puolella ruutua ole pelkästään laiskoteltu, vaikka siltä saattaa vaikuttaa. Kesällä on taas Finn Quiltin valtakunnallinen tilkkutyönäyttely, tällä kertaa Jokioisissa, sinne pitää jotain kehittää.

Tarkemmat tiedot tässä: Jokioinen 16.7.–5.8.2012 Valtakunnallinen tilkkutyönäyttely, Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry, Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A, Jokioinen. Avoinna joka päivä 11-18. Vapaa pääsy.

Jätä kommentti 11/4/2012

Roskakori heilahtaa

mihin se aika oikein kuluu ja menee? Pian kuukausi siitä, kun viimeksi kirjoittelin. Monenmoista menoa ja tapahtumaa ja askaretta on kohdalleni osunut. Totesinkin vuoden vaihteessa, että vasta huhtikuun puolessa välissä on tiedossa vapaata. No, sekään ei enää pidä paikkaansan, nyt näyttää, että toukokuun 9. päivä alkaa helpottaa…Puuhaa piisaa ja on piisannut, pitää toimeliaana eikä ehdi pikkuasioihin takertua. On ollut yhdistysasioita, näyttelytöiden ompeluita, 20 v. kutsujen väsäämistä, tilkkupäivät Vaasassa, veroilmoituksen laatimista, heh niin ja neljä tilkkutyöryhmää viikottain sekä pikkuruinen tilkkupuotikin siinä sivussa hoidettavana. Täytyy varoa, etteivät harrastukset ja sivutyöhön liittyvät asiat ala viedä leijonanosaa ajankäytöstä, sillä siltä se on viimeiset kuukaudet vaikuttanut.

Parilla kurssilla huhtikuussa on vielä tilaa, 17. – 21.4. värjätään Kempeleen kansalaisopistossa ja 23. -26.4. tilkkuillaan Oulun kansalaisopistossa. Tervetuloa, ilmoittautumiset suoraan opistoihin. Kempeleessä, Taitolassa, on kädentaitojen kevätnäyttely oikeasti keväällä eli su – ti 6. – 8.5. klo 10 – 18. Tervetuloa sinnekin.

Roskakori heilahtaa??? siis mikä? no, toisinaan PeeKaan nettikaupassa automaattisesti muodostuvat tilausvahvistukset saattavat päätyä vastaanottajan roskapostikoriin. Muutamia sellaisia on sattunut viime päivien aikana eli muistutus vielä, ellei tilausvahvistusta ilmesty sähköpostiisi noin 15 minuutin sisällä tilauksen vahvistettuasi, katso vielä roskaposteista, josko löytyisi.

Koska nettikaupan varastosaldot ovat pääosin ajantasalla, tilausvahvistus maksuohjeineen tulee automaattisesti tilauksen päätteeksi ilmoittamaasi sähköpostiin. Automaattisesti muodostuvat viestit ovat ”myrkkyä tai herkkua” roskapostisuodattimille, minkä vuoksi vahvistus voi vilahtaa huomaamatta väärälle osastolle. Paha homma, mutta sille ei oikein tahdo mitään mahtaa tältäkään penkiltä. Koitetaan kestää ja löytää 😉

Huuhaa tilaukset ovat taas ilmestyneet PeeKaa Tuotteen nettikauppaan eli tilaillaan, valitaan maksutavaksi etukäteismaksu eikä sen jälkeen makseta eikä viesteihin vastata. Tilatut tuotteet ovat kuitenkin kuusi päivää varattuna sille Kuljuntausta-Kinnuselle jossain örvänköökkänässä. Ilmiö on ikävä, mutta vielä siedettävällä tasolla.

Olen jopa harkinnut etukäteismaksu mahdollisuuden poistamista kokonaan. Ikävää niille, jotka toimivat asiallisesti etukäteismaksun kanssa, mutta valitettavasti nettikaupassa häiriköinti tuntuu olevan joillekin kivaa hupia. Nettikauppiaan kannalta tylsäksi tuon arveluttavan viihteenmuodon tekee etenkin se, että yleensä tilaus kootaan/pakataan valmiiksi maksua odottelemaan, siinä vaiheessa hyvässä uskossa, tämän tästä näitä lähetyksiä myös puretaan takaisin varastoon.

Vaan ei auta, etteenpäin sano mummo lumessa, mummo en ole, mutta -kuumetta tai ainakin oireita on jo toisinaan.

Mukavaa Pääsiäistä, syökää maltilla ja rentoutukaa, minä ainakin aion.

Jätä kommentti 3/4/2012


Kalenteri

huhtikuu 2012
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain