Arkisto marraskuu, 2010

Kaikki kotona

keijut ja kaikki joulukankaat ovat nyt tulleet ja ostettavissa nettikaupassa sekä tilkkupuodissa. Viimeisimpänä saapui uusi erä keijupaneeleita, nyt on saatavilla taas aakkoskeijut, syyskeijut, kesäkeijut, kukkaiskeijut ja sinisävyisetkeijut. Uutena keijukankaisiin tuli sesongin mukaan Joulukeijut, ihana uutuus! Ihan sama vaikka jättäisit joulukuusen hankkimatta ja ripustaisit keijuverhon tilalle. Verhon voit somistaa pikkuruisilla jouluvaloilla ja joulu saa tulla 😉 Muffinikangasta tuli lisää, värikkäät siilitkin ovat hipsineet puodin hyllylle, otahan omasi.

Nyt alkaa ompelusesonki, edessä Naisten Messut ja Joulutori. Raskasta ”ompelukaasujalkaa” tarvitaan. Heippa taas, uusimmat kankaat löytyvät tästä, olekeepa hyvät, kliks vaan ja ostoksille vips.

Muistutus joululahjaongelmien kanssa painiville, Hox! lahjakortti PeeKaa Tuotteelle saattaapi olla mieluinen lahja? Elleivät miehenpuolet PeeKaa sivuilla seikkaile, aina voi vinkata ja ”linkata” eli linkittää, että muka keksivät itse oivan joululahjan…

Jätä kommentti 27/11/2010

Kotona ja hengissä

Kotona taas. Liukastelimme viime torstaina Tampereelle ja onneksemme paluumatka tapahtui suotuisimmissa olosuhteissa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella riitti säpinää osastollani, etenkin perjantai oli iloinen yllätys. Kiitos kaikille kävijöille. Vieläkin, toivon teiltä enemmän rohkeutta kertoa kuka olet ja mistä, sillä olisi kiva, jos nimeltään tutut asiakkaani saisitte myös kasvot.

Ensi vuoden suunnitelmiini ei kuulu kovin monia messuja, mutta Tampereelle tullaan totta kai. Täytyykin laittaa ennakkovaraus liikkeelle vielä tämän vuoden puolella, ettei vain unohdu.

Uutta tavaraa on tulossa niin idästä kuin lännestä eli jos oikein ”huonosti” menee, saapuvat vielä tällä viikolla molemmat. No, heti kun saapuvat alan syöttämään verkkokauppaan eli olehan hereillä. Uutuuksia on tulossa niin kankaisiin kuin kassinsankoihin, nauhoihin, nappeihin jne.

Ensimmäinen adventtisunnuntai lähestyy. Joulukuu on jo ovella.

Jätä kommentti 23/11/2010

Kauppa kiinni tällä viikolla

Hokasin just, etten ole muistanut ilmoittaa näin julkisesti, että Pieni Tilkkupuoti on kiinni tällä viikolla 18. – 21.11., koska geenitohtori ei ole vielä onnistunut kloonamaan minua eikä myöskään kaupantavaroita. Auto ja peräkärry pakataan huomenna torstaina ja taas tullaan läpi tuulen ja toivottavasti ei tuiskun sinne lumiseen Etelä-Suomeen. Kohtaammeko osastollani Suomen Kädentaidot -messuilla viikonloppuna? Osastoni on A-hallissa paikalla numero 321. Tampereella nääs.

Ensi viikolla tilkkupuoti on avoinna normaalisti, vaikka lauantaina ja sunnuntaina onkin tiedossa Itse Tehty -myyntinäyttely täällä kotipaikkakunnallani. Itse Tehty on siis avoinna 27. – 28.11. klo 10 -16 Pohjankartanon ala-aulassa, osoitteessa Suvantokatu 1. Vapaa pääsy ja hox! täällä saa myydä ja ostaakin 😉 vain itsetehtyjä tuotteita eikä minkäänlaisia tehdasvalmisteita tai tuontitavaraa. Oikein hyvä.

Sitten seuraavana viikonloppuna 4. -5.12 ovatkin Naisten Messut, nekin samaisessa Pohjankartanossa. Tännekin on vapaa sisäänpääsy, mutta tavaraa saattaa olla laidasta laitaan. Toivottavsti kauppa käy vilkkaammin kuin viime vuonna.

Eikä tässä vielä kaikki… kaamealta näyttää kalenteri ja kovalta kuulostaa vauhti. Oulun keskustaan tulee Joulutori ajalle 9. -22.12. onneksi kuitenkin sisätiloihin. Tästä lisää tuonnempana.

Nyt lisää messuvalmisteluja. Nähellään messuilla, myyntitapahtumissa ja puodissa. Hyvää ja pirtsakkaa marraskuuta teillekin.

Jätä kommentti 17/11/2010

Tarjouskankaita

tippauttelen ja tippauttelinkin jo, Tarjoukset -kaappiin yksittäisiä kuoseja alehintaan, muutamia on vain yksi puolen metrin pala jäljellä eikä täydennystä ole enää luvassa, joten pieniin töihin sopivia tai täydennykseksi omien kangasvaratojen joukkoon. PeeKaalla siivotaan nettikauppaa ja puotiakin, sillä uutta on tulossa ja luvassa. Nopeimmat nappailevat parhaat. Olkaapas hyvät, tästä vips vain Tarjouksiin. Nopsat siirtelevät parhaat nopeiten ostoskoriinsa.

Jätä kommentti 12/11/2010

Nyt ei meinaa joutaa ”kirjaileen”

tänne uutisiin yhtikäs mitään. Seuraavaksi viideksi viikoksi joku ”geenitohtori” Sirkkuko? voisi kloonata minut (mielellään täysikasvuisena ja samoilla tiedoilla ja taidoilla varustettuna) neljäksi itsenäiseksi henkilöksi, joista kukin häärisi omalla sektoriaallaan hiki hatussa. Yksi hoitaisi tilkkupuotia ja nettikaupan varastosaldoja, toinen opettaisi kansalaiopiston ryhmiä ja keksisi kurssilaisille kaikkea kivaa, kolmas ompelisi vimmatusti kivoja tuotteita lähestyviin Itse Tehty -myyntinäyttelyyn ja Naisten Messuille Pohjankartanossa, neljäs ottaisi vastaan uudet tuotteet lähetyslistoineen ja kuvaisi sekä lisäsi saapuneet tuotteet nettikauppaan ja viides hoitasi harrastuspuolen, ystävät ja kuntoilut. Kääk x 5.

Eipä silti, yrittäjäksi ryhtymiseni perimmäinen tarkoitushan oli ”lapsekkaasti” itsensä työllistäminen, heh, enpä arvannut kuinka oikeassa olinkaan, mutta en tainnut pohjimmiltani ihan tätäkään tarkoittaa. Toisaalta loppuvuosi on aina ruuhkaisinta aikaa, kesä huilataan eikä silloin todellakaan tee mielini tarttua joulukankaisiin ommellakseni jotain kivaa loppuvuoden myyjäisiin keskiyönauringon suloisessa valossa. Huonoa ennakointia ja suunnittelua sekä vääränlaista ajankäyttöä, ihan oma vika, ihan itse aiheutettu kiire.

Lisää uutta tulossa nettikauppaan jonkinlaisella aikataululla. Ensi viikolla kuitenkin suunnistetaan Tampereelle Suomen Kädentaitomessuille pe – su 19. – 21.11. Osastoni jälleen samassa paikassa kuten viime vuonna eli A-hallissa paikka 321… jos et millään muista mihin suunnistaa, niin vaikkapa avaruusaluksen lähtölaskenta muistuttanee sinua 3-2-1. Muutama ennakkotilaus messuille on jo tullut, vaikken asiasta ole vielä ilmoitellut. Varmistaaksesi tiettyjen tuotteiden saatavuuden itsellesi 😉 ja välttääksesi messupaniikin, tee ostoksesi etukäteen nettikaupassa ilman toimitusmaksua valitsemalla toimitustavaksi: Muu tapa ja lunasta ostoksesi messuosastolla. Esim. vanuja ja muitakaan tukimateriaaleja en ota mukaan messuille kuin niitä ennakkoon tilanneille. Hox, hox. Tilatessasi nettikaupasta ennakkoon, merkitse tiedonantoihin vielä teksti Tampere, jookos?

Sitten sellainen epämiellyttävä huomio. Muutamat ihmiset, en tiedä ovatko aikuisia vai lapsia, tilailevat nettikaupasta huvikseen tuotteita maksutavalla ”etukäteismaksu”. Aikaa kuluu, maksua ei tule eikä lähettämiini viesteihin vastata. Ikävintä tässä on se, että minä ainakin olen tosissani nettikauppani kanssa ja leikkaan kankaat, nauhat jne. heti valmiiksi, kun tilaus tulee, jotta tavara lähtee viipymättä asiakkaalle, kun maksu on tullut. Minusta se on omalta puoleltani reilua. Se taas ei ole reilua, että tilataan leikisti tai vahingossa? ja ilmeisesti kokeillaan, että jos vaikka ”hyväuskoinen kauppias” lähettäsi tuotteet ennen maksua. Valitettavasti hyvät vakioasiakkaatkin voivat kärsiä viiveistä, jonka muutamat henkilöt ovat toimillaan aiheuttaneet. Minkähän syytteen saisin, jos alkaisin julkaista täällä uutisissa nimillä varustettua ”mustaa listaa” noista leikisti tilaavista henkilöistä ja muutamasta entisestä vakiasiakkaasta, jotka yhtenä päivänä vaan jättivät tilauksensa maksamatta?

Jätä kommentti 10/11/2010


Kalenteri

marraskuu 2010
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain