Arkisto maaliskuu, 2009

Kaikenlaisia ”yrittäjiä”

sitä kohtaa. Verkkokauppa on vanhanaikaisella termillä ilmaistuna ”nasta juttu”. Se on kaikkien ulottuvilla, jotka nettiä käyttävät ja osaavat käyttää. Parhaiten nettikauppa palvelee asiakkaita, jotka kuuluvat johonkin pieneen marginaaliseenkin ryhmään, jolloin oman paikkakunnan palvelut eivät välttämättä vastaa harrastajien tai ammattiaan harjoittavien tarpeisiin. Nettiostosten tekeminen on helppoa ja turvallista, jo yksistään, yrittäjän näkökulmasta katsottuna, ankarien etäkauppaehtojen ansiosta… mutta, mutta…

Lieveilmiönä ikään kuin kaupan päälle tulevat kaikenlaisiet häröilijät, jotka häiriköivät nettikaupoissa. Tuntuu siltä, että muutamien harrastuksena on rekisteröityä nettikauppaan milloin milläkin nimellä ja olemattomalla tai jopa olemassa olevalla sähköpostiosoitteella. Tilaukset osataan tehdä ja viedä loppuun, mutta maksua ei kuulu eikä näy eikä lähettämiini sähköposteihin pahimmassa tapauksessa edes vastata. Väitetään, ettei tilausvahvistusta ole tullut tai ei enää ”muka muisteta” mitä on tilattu, anotaan lisää maksuaikaa, luvataan jopa maksaa samantien jne. milloin mitäkin soopaa. 

Tilanteen tekee erityisen kiusalliseksi se, että tilatut tuotteet ovat aina varattuna tilauksen tehneelle asiakkaalle ainakin runsaan viikon, jonka jälkeen maksamattomat tilaukset perutaan ja tuotteet palautetaan takaisin myyntiin. Tämän kaiken sekamelskan seasta nettikauppiaan on kuitenkin erotettava jyvät akanoiden seasta, sillä suurin osa ostoksista on onneksi ihan oikeita ostoksia eikä vain jonkun ilkivaltaan verrattavaa ”hupia”.

Arvokkaat jyvät ovat kehittyvän nettikaupan perusta ja vähemmän arvokkaat akanat onneksi aika harvinaista ”herkkua”. Taitavat muutamat vain tsäkällä yrittää, että jos tämä hyväuskoinen-höntti-nettikauppias sittenkin lähettäsi hyvän asiakaspalvelun nimissä tuotteet ennen kuin maksu näkyy tiliotteella. Monien asiakkaiden kanssa hyvään ja molemminpuoliseen luottamukseen perustuvaan asiakassuhteeseen on jo päästykin. Terkkuja vaan teille kaikille eri puolilla Suomea 😉 lähellä ja kaukana.

Luulin, että messuhommelit osaltani ovat ohi tältä keväältä Helsingin kädentaitomessuen jälkeen, mutta sain kuin sainkin peruutuspaikan jonottamalla Rovaniemen Kädentaitomessuilta 18. -19.4.2009. Messut järjestetään Ounasvaaran Lappi Areenalla la – su  klo 10.00 – 16.00. Pääsyliput ovat 8 euroa ja ryhmälipulla pääsee edullisemmin. Tervetuloa osastolleni nro 24/2, joka sijaitsee messuhallin oikealla seinustalla. Lisätietoja messuista ja kaikki näytteilleasettajat löytyvät tästä linkistä. Ko. sivun alareunassa on otsikko lisää messuista, josta löytyvät muut näytteilleasettajat.

Lisään kauppaan uutta piakkoin. Tulossa on tukimateriaaleja tekstiilikorttien tekoon, ihanan pehmeätä polyestervanua ja metallisia mallineita.

Valoisaa kevättä kaikille, myös ”yrittäjille”.

Jätä kommentti 21/3/2009

Suomi on PIIIIIIIIIIIIIIIIIITKÄ maa

Messumatkat venyvät molemmista päistä, jotta jaksaa varsinaisina messupäivinä olla terävänä. Helsingin Kädentaitomessut ovat menestyksekkäästi takana ja säätkin suosivat meitä peräkärrynvetäjiä eilen kotiin palatessamme.  Tämän päivän uutisten mukaan, eteläisessä Suomessa on ollut aikasen pöpperöinen ajosää eikä onnettomuuksiltakaan ole ikävä kyllä vältytty.

Kädentaitomessut Vanhassa Satamassa olivat osaltani kolmannet puolen toista vuoden tauon jälkeen. Osalle osastollani tavanneille olin jo vanha tuttu, mutta muutamat eivät olleet koskaan kuulleetkaan PeeKaa Tuotteesta tuon taivaallista. Pitäisikö sittenkin näkyä useammin ns. ihmisten ilmoilla virtuaalisen maailman lisäksi? Kivaahan se toki on kohdata ihmisiä kasvotusten, mutta messupaikat ovat varsin kalliita ja parin päivän myyntitapahtuma vaatii päivien työt niin etu- kuin jälkikäteen, pitkistä matkoista puhumattakaan. Messut ovat Huomattavan Iso Ponnistus niin rahallisesti kuin ajallisestikin yksinyrittävälle, vaikka ”roudari” onkin mukana. Mieluimmin olisin messuilla aina kokonaisen viikon parin hätäisen päivän sijaan, ehtisi vähän itsekin keirrellä ja katsella muiden näytteilleasettajien osastoja 😉

Loppuviikko hurahtaa verkkokauppaa päivittäessä ja ensi viikkoa valmistellessa. Tillkutyökursseja ei ole tällä viikolla, sillä tällä viikolla hiihdetään tilkkuilun sijaan. Päivitän verkkokaupan ajan tasalle ja laittelen sen jälkeen messutarjoukset tulemaan uutiskirjeen tilanneille rekisteröityneille asiakkailleni. Tasapuolisuuden nimissä messutarjoukset kun mielestäni kuuluvat myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta messuille tule tai eivät syystä tai toisesta pääse. Ellet vielä ole rekisteröitynyt PeeKaa Tuotteen asiakasrekisteriin, tee se nyt, niin saat messutarjoukset sähköpostiisi pian. 

Hei, hox, hox! Ja sitten yksi käytännön muistutus tähän loppuun, asiakastiliä muodostaessanne, olkaa kiltit tarkkoja sähköpostiosoitteenne kanssa, sillä pikkuinen virhe sähköpostiosoitteessa tarkoittaa sitä, etteivät viestit ja tilauksenpäivitykset eivätkä mitkään sinulle tarkoitetut tärkeät jutut tule perille. Verkkokaupan ohjelma ei herjaa mitenkään, jos asiakastilillä on ihan väärä, vaikkapa inhimillisen kirjoitusvirheen sisältävä sähköpostiosoite.

Jätä kommentti 3/3/2009


Kalenteri

maaliskuu 2009
ma ti ke to pe la su
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain