Arkisto huhtikuu, 2010

Den här gången blev det en pannkaka – pannukakku tällä kertaa

Vuosi sitten kirjoittelin kokemuksiani Rovaniemen Käsityömessujen jälkeisissä tunnelmissa. Tuolloin messut yllättivät totaalisesti ja nimenomaan positiivisesti. Tänä vuonna tahti oli ihan toinen, väkeä riitti toki osastolla molempina päivinä, mutta myyntiä tuli vain kolmasosa viime vuoteen verrattuna??? Se on aika suuri pudotus. Jos viime vuonna olisi ollut yhtä huono myynti, tuskin olisin Rovaniemelle toista kertaa edes osallistunut. Messujen kävijämäärää en tiedä tarkalleen, lauantaina lienee n. 2500 kävijää ja arvelisin sunnuntaina olleen vähemmän. Käyntikortteja jaoin useita satoja, joten ainut oljenkorsi on, että niillä syntyy nettikaupan kautta uutta myyntiä. Hieman olen hämilläni kehnosta tuloksesta, mikä lie syynä?

Kauppaa olen päivittänyt eilisestä alkaen ja huomiseen mennessä alkavat saldot olla taas kohdillaan. Messutarjouksia on luvassa kaikille verkkokaupan asiakasrekisterissä oleville ja uutiskirjeen tilanneille asiakkaille huomiseen puoleen päivään mennessä. Tarkkailehan sähköpostiasi huomenissa. Ellet ole vielä rekisteröitynyt verkkokaupassa asiakkaaksi vielä ehdit vallan mainiosti.

Viime viikon keskiviikkona tuli uutta pieni erä ja hetkellä millä hyvänsä odottelen suurempaa kangaslähetystä. Saapuneiden joukossa oli kuoseja, joilla saa suut makiaksi Marja Tyrnin -tyyliin ;-), mutta vain virtuaalisesti… eli makoisaa vaaleanpunaista muffinikangasta tuli uusi erä. Kakkupaloja ja donitseja on vielä saatavilla edellisestä lähetyksestä. Uusimpien kankaiden joukossa oli myös paria siilikuosia, okranvärisellä pohjalla pikkusiilejä ja vaalealla pohjalla värikkäitä siilejä. Värikästä sienikangasta tuli ja pojille, miksei myös tytöille, dinosauruskangasta. Keijukaispaneeleihin tuli täydennystä ja yksi uutuuskin löytyy… aakkoskeijut. Käyhän kurkistamssa Uusimmat kankaat -kaappiin.

Jätä kommentti 27/4/2010

Läpi tuulen ja tuiskun

ajeltiin kevättalvella Helsinkiin Kädentaito -messuille ja tällä hetkellä lähetykset saapuvat perille ”läpi tullin ja tuhkan”. Vastoinkäymisiä kerrakseen, ensin kansallinen lentoyhtiömme päätti, ettei Suomen kokoisessa maassa tarvita kuin yksi lentorahtiterminaali, jonne kaikki EU:n ulkopuolelta tuleva tullamaaton tavara pysähtyy. Se lienee sanomattakin selvää, että kyseessä on Helsinki. Vastaukseksi outoon ja yhtäkkiseen maakuntien rahtitoimistojen lakkauttamaseen monopolistamme ilmoitettiin ykskantaan, että kaikkien rahtiterminaalien toiminta on lakkautettu 1. helmikuuta alkaen, tervetuloa Helsinkiin noutamaan ja tullaamaan tavaranne ;-( Kiitos, mutta ei kiitos.

Tähän asti olen tullannut tulevan tavaran jouhevasti omassa tullissamme vajaan parin kilsan päässä kotoa. Tilatut erät ovat hurahtaneet vuorokaudessa perille yli kymmenen lentotunnin takaa. Nopeammin kuin Huittisista konsanaan 😉 Nyt tälle omatoimisuudelle tuli loppu. Finnair haluaa, että ulkoistan paperisotani huolitsijalle. Kustannukseni rahdin ja tarpeettoman ulkopuolisen huolitsijan käyttöpakosta, nostavat rahdin ja paperisodan hintaa kaksinkertaiseksi aikaisempaan omatoimisuuteeni verrattuna. Tätä aivan ilmeisesti toivotaan kansallisen lentoyhtiömme toimesta. Valuvatpa nekin ylimääräsiet eurot monikansallisille yrityksille, jotka huolitsijapuolella jylläävät.

On turha kuvitella, ettette te rakkaat asiakkaani joutuisi ”säästämiskurjimukseen” joutuneen lentoyhtiömme tehostamsitoimenpiteiden lopullisiksi maksumiehiksi. Sääli, sillä edullisten rahtien ja omasta selkänahasta revittyjen työtuntieni ansiosta esim. kankaiden metrihinnat ovat olleet varsin kohtuulliset. Ja kaikki on toiminut sujuvasti ja hienosti tavarantoimittajieni kanssa. Lentoyhtiömme palvelujen taso on vajonnut sotien jälkeiseen aikaan, taisin suutuspäissäni kirjoittaakin sinne, että voivat tämän kokoisessa maassa lakkauttaa maakuntien lentokentätkin samantien.

Vaan enpä arvannut kuinka ”oikeassa” olisin. Nythän meillä ei ole kuin pari kolme kenttää auki muutaman tunnin viikossa, mutta ihan eri syystä. Ikioma ”islantilainen Pinatubomme” hönkii vielä pitkään harmaata pölyä milloin ylemmäs ja milloin alemmas ilmakehiin. Nythän tuota voisi sen varjolla lakkauttaa kalliit maakuntien lentokentät ja siirtyä pelkästään businessmatkustajien kuljettamiseen pääkaupungista/-kiin. Pankaapa harkintaan.

No, tavaraa on kuitenkin tulossa, Turussa pötköttää yksi lähetys ja isompi erä pian lentokoneessa. Kunhan tuhka Euroopan yllä hälvenee ja löytyy joku reikä mistä laskeutua, niin saadaan sekin perille.

Jätä kommentti 19/4/2010

Uutta, uutta, uutta

pari lähetystä verkkokaupan valikoimiin on jo saapunut ja tuotteet löytyvät kätevimmin kaupan vasemmanpuoleisesta palkista kohdasta Uutuudet. Paria lähetystä vielä ootellaan kieli pitkällä. Jo saapuneissa lähetyksissä oli täydennyksiä Cloverin tuotteisiin sekä uutuuksia samalta valmistajalta.

Vaikka ”tupsusesonki” alkaa olla ”finito” nopeasti sulavien höttökinosten myötä, kannattaa jo ensi talvea varten hankkia tupsulaite, jolla pyöräyttää sydämenmuotoisen tupsun kädenkääntessä, heh. Jojo-rintamalle on jo aiemmin tullut neljä uutuutta; perhonen iso ja pieni sekä apila iso ja pieni. Nyt joukkoon liittyy ovaalinmuotoinen jojo, jolla loihdit hauskoja kokonaisuuksia muihin jojomuotoihin yhdistelemällä.

Saapuneessa kangaslähetyksessä tuli erikoisia uutuuksia, majakkapaneeleita kahta väriä, kaunis etikettipaneeli töiden nimikoimiseen ja monenlaisia paperinukkekankaita. Hox! nämä nyt saapuneet paperinukkekankaat ovat toiselta valmistajalta kuin aiemmat, joten vaatteet eivät ole sopivia aiemmin valikoimissani olleille paperinukeille, ettei tule pettymystä tai väärinymmärrystä. Paperinukkekankaat on kuvattu hieman eri mittakaavassa kuin kankaat yleensä, joten kurkista kankaan tarkempiin tietoihin, että tiedät minkä kokoisia paperinuket ja -vaatteet ovat.

Verkkokaupan päivitys pitäisi olla nyt kokonaan valmis eli sillä rintamalla kaikki kunnossa. Mikäli huomaat jotain outouksia, ole kiltti ja kirjoita vaikka allaolevaan kommenttikenttään havaintosi, niin tutkitaan.

Galleriaan voitte mielellään lähettää uusia kuvia, kaikkien valmiissa työssä käytettyjen kankaiden ei tarvitse olla PeeKaa Tuotteen valikoimista. Tärkeintä on, että kankaat pystyy tunnistamaan lähetetystä kuvasta. Voit lähettää kuvia tilkkutöistä, nukkekotijutuista, vaatteista, käyttötekstiileistä eli ihan mistä hyvänsä valmistamastasi ompeluksesta tai askartelusta. Ilman rajoituksia. Kuvat voit lähettää vaikka yksi kerrallaan muokkaamattomina, minä hoitelen muokkauksen, jotta kuva on sopivan kokoinen galleriaan. Yhteystiedot löytyvät tuosta ylhäältä kohdasta yhteystiedot. Ole rohkea!

Kansalaisopistojen kevätnäyttelyt lähestyvät, samoin Rovaniemen Kädentaito -messut. Vähän huono tuuri, kun sattuvat samalle viikonlopulle, mutta onneksi Katri on luvannut auttaa 😉

Jätä kommentti 8/4/2010


Kalenteri

huhtikuu 2010
ma ti ke to pe la su
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain