Voihan rähmä… …pulla ja kassakone

22 tammikuun, 2014

uusi lähetys antaa vaan odottaa itseään. Joskus saa mitä tilaa ja toisinaan ei saa mitä tilaa ja toisinaan saa muuta kuin tilaa. No tulis edes se mitä on tietääkseen tilannut. Viimeisin tavaralähetys on viivästynyt jo viikon päivät alkuperäsisestä aikataulustaan , vaan minkäs teet. ”Voi kun mää en nyt voi sulle tilaukseksi tässä muuttua, sanois Ymmi Hinaaja todennäköisesti tässä tilanteessa. Mitäs siitä tulis, jos kaikki pyytäis tilaukseksi muuttumaan”… Ei kun ihan oikeasti, nyt harmittaa. Onneksi tavaralähetykset ovat normaalisti aika paljon paremmin ennakoitavissa. Tulossa ovat kuitenkin.

Hyvää Joulua ja alkanutta vuotta 2014. Joulupaussi tuli tarpeen, tilkkutyökurssit ovat alkaneet ja jatkuvat huhtikuun alkupuolelle asti. Ompelukone ei startannut koko joulutauon aikana ja muutenkin keskityin omaan hyvinvointiini. Ristipisto oli seuranani ja muutama kevyehkö kirja/pokkari, mitä sitä muuta ihminen kaipaa irtiottoonsa? Minä en ainakaan.

Ilahduttavaa joulukuun alkupuolella oli, että vielä löytyi muutamia, jotka ostavat verollista käsityötä. Itse Tehty -myyntinäyttely ei ollut mikään valtaisa ”suksee”, mutta ei kuitenkaan tuottanut pelkästään kuluja. Paikkamaksun sain maksettua, tuntipalkkaa ei tietenkään messuilusta voi odottaa mutta muutaman itse tehdyn tuotteen onnistuin myymään. Olen jotenkin aina yhtä hämilläni siitä, kun joku ostaa jotain.

Hinnoittelussa kun on otettava huomioon, että puolet hinnasta menee tämän yhteiskunnan hyväksi arvonlisäverojen ja verojen muodossa. Noin neljäsosa on tarvikkeiden osuus ja yksi neljäsosa on sitä rahaa, josta aletaan maksaa yrittämisestä aiheutuvia kuluja; yeliä, yrityksen vakuutusmaksuja, maksupäätekuluja, puodin vuokraa, nettiliittymiä kotiin, puotiin, kännykkään, maksupäätteeseen, pakkausmateriaaleihin kasseihin, pusseihin, nettikaupan ylläpitoon, luottokunnan (nyt nets) provikoihiin ja vuosimaksuihin, ja nyt vielä kassakoneeseen tai ainakin kassilliseen itsejäljentäviä kuittivihkoja…onneksi Tiimarin konkurssimyynnistä saa kympillä kassillisen, jos on jäljellä…

Joskus ylimalkaan laskeskelin, että vaikket osallistuisi yksillekään messuille tai maksullisiin myyntitapahtumiin, pakolliset yrittämisestä johtuvat menot ovat noin 1200€/kk. Jos niihin löytyy raha, sen maksettuasi saat alkaa yrittämään. Täytyypi olla asenne kohillaan ja todennäköisesti vanhat tissiliivit 😉 Kysäseppäs joskus yksinyrittävältä naiselta, milloin hän on ostanut viimeksi itselleen uudet rintaliivit muualta kuin paikallisen Prisman alelaarista umpimähkään hintaan 2,5€/kuppi yht. 5€. Lanseeraanpa tässä teille tissiliivi-indeksin, saa jakaa… ja meitä on paljon.

Kurkkaile poistoihin ja Happy Hour -tarjouksiin, myydään sieltä edullisemmin niin kauan kuin tuotteita riittää ja odotetut uutukaiset viimein saapuvat. Tiedä vaikka saisi ensi syksynä uudet talvikengät jalkaansa, alemyynnistä tietty…

Entry Filed under: UUTISET

Jätä kommentti

Required

Required, hidden


Kalenteri

kesäkuu 2024
ma ti ke to pe la su
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Uusimmat jutut