Syys häämöttää

12 elokuun, 2017

Pian palataan arkeen, aluksi pehmeä lasku ja lisätään puodin aukioloaioja vähitellen. Kesätyöntekijä palasi koulunpenkille ja itsekin tahtoisin jo ompelukoneen kimppuun. Vielä pari viikkoa kevyemmin ja syyskuussa aloitetaan Tilkkupuodin syksy reippaasti tilkkulaineilla la 2.9. Tiedossa on omatoimiompelua muiden tilkkuilijoiden kera. Mukaan mahtuu max. 10 henkilöä. Ilmoittautudu millä vaan tyylillä, ainakin vielä mahtuu mukaan.

Kempeleen kansalaisopisto on kesän aikana muuttanut nimensä Kempele-opistostoksi. Tilkkukursseja on tarjolla ti aamu- ja päiväryhmä sekä nyt HOX! peruskurssi viikonloppuna 20. – 22.10. Peruskurssi sopii aloittelijoille, jotka tahtovat kokeilla tilkkuilua ja ehkä löytävät siitä uuden harrastuksen, perusasioita ja välineiden käytön opettelua siis tiedossa. Opiston kursseille ilmoittautuminen alkaa to 31.8. klo 9.00 netissä ja kansliassa. Keväällä on tulossa yksi kaksi viikonloppua kestävä lyhytkurssi ja kesäkuussa 2018 kesäkurssi. Nämä siis Kempeleen-opistossa.

Puodin kurssit ovat asia erikseen ja niistä ilmoitellaan enimmäkseen tuolla FB-sivullani tapahtumissa. Vaikket olisikaan itse FB:ssä, pääset selaamaan yritykseni sivuja ylätunnistessa olevasta F-kirjaimesta eli et tarvi tunnuksia eikä sinun tarvitse kirjautua FB-käyttäjäksi.

Kesä on ollut tosi hiljainen nettikaupassani, olen jo miettinyt mitä pitäsi tehdä toisin, ovatko nettikauppani tuotteet ihan vääriä, vääränvärisiä, -muotoisia, hintaisia tms. Onko kauppani jotenkin huono, ettei sieltä viitsi ostaa, huonot kuvat, sekava, vaikeaselkoinen vai mitä mättää? Sellaisen palautteen olen saanut, että tuotteita on liikaa, ei jaksa selata? Mistä se kertoo, onko ryhmittely jotenkin pielessä? Kommentoi tähän alle, niin kerään palautteet tutkittavaksi, katsotaan mitä on tehtävissä, jos mitään 😉 Kauppaan on laitettu rahaa eräskin tuhatlappunen, että se olisi mahdollismman hyvä ja käytettävä, tylsää, jos tonnit on mennyt hukkaan ja ostaminen liian hankalaa tai epämukavaa.

Mahtavia elokuun iltoja teille kaikille ja laittakaahan kommentteja tulemaan
terkuin paula

P.S. Pohjois-Suomen FinnQuilt aluetapahtuma järjestetään 23. – 24.9. Torniossa Peräpohjolanopistossa. Jos olet FinnQuiltin jäsen, tule mukaan. Aluetapahtuman järjestää Tornion kilta Meän Tilkkurinki

Entry Filed under: UUTISET

12 Kommenttia Jt omat terveisesi

 • 1. Airi seppälä  |  12/8/2017 at 14.19

  Mie en ehi kesällä kun pihahommat ja kukkaset/ kasvari vievät kaiken liikenevän ajan..syksy tullee ja ihmiset pääsee sisähommiin..kauppa hyvä!!

 • 2. Paula  |  13/8/2017 at 10.54

  Hei Airi
  olenkin FB:stä nähnyt, että taidat olla melkoinen puutarhuri kesäisin. Ihania kuvia olet laittanut näkyviin, niitä on ollut kiva katsella. Tervetuloa tilkkuilun pariin myöhemmin, kunhan kukat lakastuu ja pakatin on täynnä metsän antimia 😉 Kiva, että kauppani kelpaa sinulle.

 • 3. Tiina  |  12/8/2017 at 14.23

  Moikka, mulla on ollut pitkä tauko itselläni tilkkuilusta. Vasta nyt taas aktivoiduin ja vanu loppu, joten tilausta varmasn tässä lähiaikoina laitan tulemaan. Jos jotain toiveita saisi ehdottaa niin lisää väriä ja kuosia kankaisiin. Amy Butlerin, tula Pinkin, kaffe Fassetin, Joel Dewberryn kankaita esim. 😊👍

 • 4. Paula  |  13/8/2017 at 11.08

  Hei Tiina
  en ihan tarkalleen tiedä kuka Tiina olet, mutta kangastoiveistasi voin arvailla… kiitos kangastoiveistasi. Voi olla, että oma kangasmakuni nettikaupassa on liian ”konservatiivinen” värikkäisiin töihin. Aina silloin tällöin uskallan tilata kirjavampia ja monivärisempiä, mutta koska en ole profiloitunet ko. kankaisiin, niiden harvojen pakkojen menekki on ollut heikkoa. Moniväriset saattavat seisoa varastossa vuosia, mikä ei ole liiketoiminnallisesti kannattavaa, pliisujen ja värittömien myynti on ”helpompaa”. Itse pidän väreistä ja käytän värikkäitä kankaita omista henkilökohtaisista jemmoistani, sävy sävyyn tilkkutyöt eivät jaksa minua henkilökohtaisesti innostaa, vaikka sellaisten myyminen taas on helpompaa. Kangastoimittajien minimi/kuosi on 10 -15 metriä, joka sinänsä on aika vähän, mutta jos erikoisemmasta kuosista saa myytyä puolen metrin palan ja loput jää hyllyyn, tialnne on hankala, mutta ei tietenkään asiakkaan vika. Tällaista taiteiluahan tämä yrittäminen on. Summa summarum, tervetuloa kuitenkin vanuostoksille, niissä yritän pitää mahdollisimman hyvän valikoiman tarjolla.

 • 5. Maire  |  12/8/2017 at 15.52

  Minulla ainakin valitettavasti jäänyt tilkkuilu vähiin kun ei ole ollut tilkkukurssia jonne mennä. Yksinään puuhastelu ei oikein lisää innostusta. Sitä myöten kankaita ei ole tullut ostettua kun entisetkin huutaa kaapissa ompelua.

 • 6. Paula  |  13/8/2017 at 10.51

  Hei Maire, siis materiaalia on, mutta ihmiset ympäriltä puuttuu. Katsopas Oulu-opiston tarjontaa, sieltä löytynee iltakurssejakin. Itselläni on viikoittain vain päiväkurssia tarjolla Kempele-opistossa, viikonloput toki erikseen. Tilkkupuodissa on myös kursseja noin kerran kuukaudessa, jospa joskus olis joku mielenkiintoinen siellä? Marraskuussa aloitamme taas uuden mysteerin kanssa, entäpä se? Kokoontumiset ti-iltasin arvelen marraskuun lopulla alkaa se lysti…

 • 7. Lene  |  12/8/2017 at 19.31

  Hei!

  Olen pitkän tauon jälkeen tilkkuillut oikein urakalla, löytänyt uutta innostusta improvisoiden ja intuitiolla.

  Kuvat kankaista ovat hyviä ja väritkin yleensä kohdallaan, valikoimaa ei ole liikaa, on aika sopivasti, mutta erilaisia viivaimia ja apuvälineitä olen etsiskellyt läheltä ja kaukaa.

  Kivijalkakauppa on tosi kiva, valoisa ja avara, olisipa lähempänä niin olisin jatkuvasti siellä. Yhdessä tilkkuilu on mukavaa, tilkkuiluporukkaa minäkin kaipailen.

 • 8. Paula  |  13/8/2017 at 11.20

  Hei Lene
  taisinkin olla kärryillä tuosta uudelleen nousseesta tilkkuiluinnostuksestasi, en vaan löydä mistään kuvia eli mitä nyt touhuilet? Millaisia viivaimia ja tarvikkeita kaipaat? Yritän tässä ”lukea ajatuksiasi”. Itse olen niin muovivastainen, että kaikenkokoisten ja -muotoisten muovinpalasten ostaminen ei ole minun juttu, omistan pitkän viivamen ja tasasivuisen kolmiviivaimen, heh. Se ei tietenkään tarjoita sitä, ettei viivaimia voi tilata kauppaan. Laitatko vaikka viestiä sähköpostiini, niin selvitellään enempi.

  Tilkkuporukka taitaa sieltä kotikonnuiltasi puuttua, se on harmi, kyllä esim. kerran kuukaudessa olisi kiva kokoontua. Voisiko alueellanne toimia esim. kansalaisopistossa ryhmä kerran kuukaudessa viikonloppuna? Voin tulla sinne ohjaamaan? Löytyisikö porukkaa? Yksityisestikin voin tulla, mutta opistokurssina hinta olisi sopivampi, yksityisyrittäjänä kulut (mm. tilavuokra, verot, alvit, matkakulut)nostavat kurssinhintaa totutusta melkoisesti. Oulussa kuitenkin pidän kursseja, koska tila on ”oma”, tervetuloa Ouluun. Kurssitoiveitakin saa esittää.

 • 9. Lappeklipp  |  12/8/2017 at 20.28

  Nettikauppa on hyvä ja ajan tasalla, sopivasti tuotteita ja selkeästi esillä (olen valitettavasti itse tosi surkea netti-ostaja, pitäisi aina saada hypistellä) Uskon että myyntiä tulisi lisää jos lähettäisit useammin uutiskirjeitä, herättää ja houkuttelee ostamaan. Niissä saisi olla kuviakin mukana. Tiedän että aikaa vaativaa puuhaa, mutta sinulla on sana hallussa ja mahtava huumori ♥ ♥ ♥ luen miellelläni sinun juttujasi :o)
  Voisit myös fb ryhmissä mainostaa useammin sinun tuotteita, niinhän ne ”muutkin”
  Tsemppiä tsemppiä!!!!!

 • 10. Paula  |  14/8/2017 at 9.46

  Hei Lilian, kiitos kannustuksestasi ja parannusehdotuksestasi uutiskirjeen suhteen. Uutiskirje on ollut tauolla siitä syystä, että suurin osa asiakkaista ei sitä tilaa ja toisekseen uutiskirjettä pidetään tänä päivänä jopa häirintänä. Itsekin olen tilannut ja tilaan edelleen uutiskirjeitä eri yrityksiltä kotimaassa ja ulkomailla, mutta ne ainakin itselläni joutuvat suoraan roskaposteihin avaamattomina. Tietenkään en voi olettaa, että kaikki kirjeeni saajat toimisivat samoin. Kuvallisen uutiskirjeen tuottaminen suuren maailman tyyliin on kallista puuhaa, minun kokoiselle yritykselle ihan liian kallista, siksi yritänkin olla aktiivinen muissa kanavissa ja totta turiset, ehkä en pidä itsestäni tarpeeksi ”meteliä”. FB-ryhmissä ei juurikaan hehkuteta suomalaisten netiikauppojen ostoksia, suurin osa esittelee Karnaluksin tai muun ulkomaisen kaupan ostksiaan. Olenkin kauhulla miettinyt mitä tämä kansainvälistyminen meille suomalaisille tämän alan nettiikaupoille tekee, hinnoilla emme voi pieninä toimijoina kilpailla emmekä oikein valikoimillakaan koko maailmaa vastaan… mutta Lilian kiva, että jaksat lukea kirjoituksiani, vielä kun onnistuisin jotain myymäänkin niin sinulle lukijana kuin niille muillekin lukijoille. Ihana oot 😉 Tuletko pitämään kurssia puotiini joskus?

 • 11. Päivikki  |  13/8/2017 at 11.21

  Ompelu on ollut syrjässä muiden kiireiden vuoksi. Sivuilla olen kuitenkin käynyt.
  Kaipaisin iloisempia ilmettä sivuille. Taustakuva häiritsee, siis tämä ”talouspaperikuvio”. Nopealla vilkaisulla sivusto näyttää aina samalta l. yläkuvaa voisi päivittää, vaikka aina niillä uutuuksille.
  Sinulla on kivoja juttuja, vaikkapa nämä lanit. Toivottavasti joskus pääsen osallistumaan.
  Ehkä kankaisiin mahtuisi mukaan iloisia kokoelmia ja puhtaita värejä vielä enemmän.

 • 12. Paula  |  14/8/2017 at 10.12

  Hei Päivikki
  joku pitää tyttärestä ja toinen äidistä ja kolmas molemmista. Kiitos palautteestasi, sivujen ilmettä olisi ihan kiva uusia vaikka kuukausittain, miksei useamminkin, mutta ilme ei uudistu ilman ulkopuolista apua, pienikin muutos aiheuttaa satojen eurojen laskun. ”Talouspaperi taustalla” on itsetekemääni vapaatikkausta, josta olen niin kovin ylpeä, valitettavaa, että se ei ole sinun makuusi, toivottavasti se ei kuitenkaan ole ylitsepääsemätön este sinun ostoksillesi ja ainahan voi käydä puodissa paikan päällä, sinä kun et asu niin mahdottoman kaukana Oulusta. Kaupan uutuudet tulevat aina etusivulle, jos niitä uutuuksia on liian vähän tai ne eivät vaihdu tarpeeksi usein se taas johtuu siitä, että uutuuksia ei tule viikoittain ja etenkin kesällä vieläkin harvemmin. Sitten kun kauppa käy, tavaraa tilataan ja kuvat vaihtuvat tiuhaan, positiivinen kierre on valmis. Kauppa näyttää samalta, juurikin siksi, etten toivo vakituisten nettikaupan asiakkaiden joutuvan miettimään mikä nappula on missäkin ja mistä navikoidaan minnekin taas tällä kertaa. Sellaisia esimerkkejä meillä on yllin kyllin, esim. armaan postilaitoksemme nettisivut, joita käytän lähes päivittäin. Kankaiden valikoimiin vastasinkin tuossa Tiinan palautteessa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Tapahtumia puodissa on tarkoitus järjestää kuukausittain, tervetuloa vaan, jos aihe on sopiva ja aika passaa, tiedotus niistä tapahtumat sivulla Facebookissa. Tästä linkistä suoraan https://www.facebook.com/PeeKaa-Tuote-244298568920718/. Muuten voisiko Bonnie Hunterin mysteerityö olla sinun juttusi? Aloitamme puodissa marraskuun lopulla. Voihan sitä tehdä etänäkin yhdessä, vaikka salaisessa FB-ryhmässä? Viime vuonna meitä aloitti kuusi, neljä on saanut valmiiksi, kuvia seuraa syssymmällä.

Jätä kommentti

Required

Required, hidden


Kalenteri

heinäkuu 2024
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Uusimmat jutut