Kohti vuotta 2016

25 joulukuun, 2015

Tampereen jälkeen tällä sivustolla on ollut varsin hiljaista, kuin ennakoiden parhaillaan olevaa Joulun aikaa. Puodissa on ollut säpinää ja muutenkin vilkas syksy, toivottavasti tammikuussa on yhtä pirteätä. Syksyyn mahtuivat ensin Oulun ja sitten Tampereen Kädentaitomessut. Molemmat menivät aavistuksen paremmin kuin viime vuonna, mutta paluuta entisiin aikoihin tuskin on. Mikä lie syynä, sitä tässä olen aprikoinut.

Nettikauppaa uudistetaan hieman ihan lähiaikoina tai oikeastaan taustalla uudistus on ollut meneillään jo muutaman viikon. Mitään radikaalia muutosta ei ole tiedossa, maksutavat säilyvät ennallaan, voit edelleen valita lähes minkä tahansa debit/credit -kortin tai Visa Electronin. Kauppiaan kustannukset korttimaksuista nousevat myös käyttämässäni Luottokunnan/Netsin palvelussa, mutta ne ainakin vielä ovat kuitenkin edullisimmat verrattuna mihinkään muuhun, kuten Paytrailiin, Checkoutiin, Maksukaistaan, Klarnaan, Maksuturvaan, Everyday, Paypal jne. Jo yksistään vaihtoehtojen lukuisa määrä kertoo siitä, että välistävetäminen on kannattava bisnes ja sen maksumiehenä toimii ensin yrittäjä ja loppujen lopuksi ostava asiakas. En nähnyt tarvetta vaihtaa palveluntarjoajaa tässä kohtaa, koska kalliimpien vaihtoehtojen käyttöön otto tarkoittaisi myös suoraan hinnankorotuksia nettikaupassa. Usein luullaan, ettei kaupassani voi maksaa debit-kortilla, kyllä voi. Jos kortissasi on sekä debit- että credit-ominaisuus, ja haluat käyttää debitiä maksaessasi, käytä kortin kääntöpuolella alareunassa olevaa numerosarjaa maksaessasi. Lisätietoja tästä linkistä. Nettikaupassani säilyy ilman muuta etukäteismaksu, jolloin saat hieman maksuaikaa ja voit maksaa tilauksesi esim. verkkopankissasi tilausvahvistuksen tiedoilla. Etukäteismaksua käyttäessäsi tilaus postitetaan vasta kun maksu näkyy tililläni eli se ei ole nopein mahdollinen tapa saada tavaroita liikkeelle.

Puodissa minulla on tietty maksupääte… jostakin syystä se on nyt yhtäkkiä ”vanhanaikainen” ja ei-turvallinen. Vaihtoehdoksi annettiin oikeastaan ainostaaan uuden vuokrapäätteen hankkiminen ja kappas vaan maksupäätteen vuosikustannukset ainakin kolminkertaistuvat entiseen omaan päätteeseen verrattuna. Laitetoimittajan mukaan, KUKAAN EI ENÄÄ OSTA MAKSUPÄÄTETTÄ OMAKSI???? What? Ovat kuulemma elektronisia laitteita ja saattavat mennä rikki, jolloin on ostettava uusi, vuokrapäätteen rikkoutuessa, saan kuulemma aina uuden tilalle??? Siksi se varmaan onkin niin kallis vaihtoehto. Kuka tämän lystin sitten maksaa? Ensin yrittäjä ja heti perään ostava asiakas, mitähän tässä olisi viisainta tehdä? Ottaa vastaan pelkästään käteistä rahaa ja laskea hintoja puodissa, pitää hinnat ennallaan ja ostaa uusi maksupääte, vuokrata uusi maksupääte ja nostaa hintoja tai hankkia iZettlen mobiililaitteella toimiva kortinlukija…ainakin jälkimmäisessä tapauksessa voittaja on jälleen kerran RUOTSI ja edellisessä TANSKA… me ei vaan taideta osata mitään kustannustehokkaasti täällä Suomessa.

”Suletu ei kanata” eli Pieni Tilkkupuoti on kiinni välipäivinä. Avautuu jälleen maanantaina 4.1.2016 klo 12, ellei mitään maata mullistavaa tapahdu. Joululoman aikana nettikaupasta voi tilata ihan koko ajan, tilauksia pakkaillaan ja lähetetään harvakseltaan el iei ihan joka päivä.

joulu2015

Entry Filed under: UUTISET

Jätä kommentti

Required

Required, hidden


Kalenteri

kesäkuu 2024
ma ti ke to pe la su
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Uusimmat jutut