Luomistulppa

heinäkuu 22nd, 2007

oletko kuullut termiä luomistulppa? Minä en ainakaan ole.

Tässä eräänä päivänä mietin mikä voisi olla oikea termi tilanteelle, jossa ei synny mitään uutta, vaikka päässä surraisi minkälaisia ideoita hyvänsä. Toisinaan pään sisältö tuntuu olevan yhtä tönkissä kuin kaksi päivää vanha kaurapuuro kattilassa ja ideat tipotiessään. Toisinaan herää aamuyöstä ja näkee kaiken kirkkaana ja itsestään selvänä, kunnes koittaa aamu, jolloin vanha kaurapuuro on taas siirtynyt aivojen paikalle. Paha homma, enkä muutenkaan ole kaurapuuron ystävä.

Tilkkuystävillänikin tuntuu joskus olevan tulppa oman luomisensa esteenä, onneksi, joten siitä tietää, että kyseessä on useinmiten ohimenevä ilmiö. Väkisin vääntämällä ei saa mitään kivaa aikaiseksi, eikä sillä tavalla ole kiva työskennelläkään, ainakaan minusta. Toisinaan syntyy paljon valmista keskeneräsisitä töistä ja toisinaan syntyy vain uutta keskeneräistä valtavan inspiraatiopurkauksen tuloksena. Seuraavana päivänä sitten ihmettelee omien käsiensä tuloksia ja miettii, kukahan tuonkin on tehnyt ja missä mielentilassa? Onko syytä huoelen?

Tällä hetkellä aivojen paikalla on vetelää kauravelliä, ajatukset tulevat ja menevät edestakaisin kuin vesi paloauton vajaassa säiliössä liikenneympyrässä. Kellahtaako ojaan vaiko ei? Taidan hörpätä pari tuopillista vettä, se kuulema piristää aivotoimintaa ja estää luomistulpan muodostumista.

Entry Filed under: Tilkkutyöt

1 Kommentti Jt omat terveisesi

  • 1. Heini  |  20/8/2008 at 9.13

    Hei! en ollutkaan huomannut ennen tätä blogiasi! tuttu tuo luomistulppa.. mulla yleensä käy niin, että päässä on sata ja tuhat ideaa, vähän sellaista puoliksi suunniteltua ja sitten muserrun niiden kaikkien alle enkä saa yhtäkään valmiiksi tai edes alkuun! pitäisi vissiin oppia ottamaan yksi tai kaksi projektia kerralla käsittelyyn eikä seilata kymmenen välillä, niin olsi jotain mahdollisuuksia saada valmistakin 😉

    tulen paremmalla ajalla lukemaan tänne!

    -Heini

Jätä kommentti

Required

Required, hidden


Kalenteri

lokakuu 2022
ma ti ke to pe la su
« heinä    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Uusimmat jutut