Pysähdys Hua Hinissä matkalla etelään

toukokuu 16th, 2007

Bangkokin päärautieasema Hualambong on elämää kuhiseva turvallinen päärautatieasema miljoonakaupungissa. Kuulostanee ”kornilta” ja vähintäinkin valheelta, vaan niin se vain on. Heti kun näytät valkoisen naamasi rautatieaseman päärakennuksen liepeillä, saat viereesi hyvää englantia hyvää englantia puhuvan sikäkäisen ”veeärrän” palkkalistoilla olevan oppaan. Tarkoituksena on, että hän ohjaa sinut oikealle lippuluukulle, oikealle laiturille ja tarvittaessa muutoinkin oikean tyyppisen junalipun hankinnassa. Mahtavaa palvelua. Ulkomaalaislle tarkoitettu erillinen lippuluukku takaa sen, että virkailija ymmärtää ainakin englantia ja lipun ostaminen onnistuu ongelmitta.

Viime vuotiseen tapaan meille ensin suositeltiin ns. ykkösluokan junayhteyttä, matkaa ilmastoidussa vaunussa, jossa tarjoilu pelaa. Edelliskerrasta viisastuneena valitsimme kuitenkin normaaliluokan. Ykkösluokan vaunuista kun ei nähnyt ulos, sillä ikkunalasit oli vahvistettu tiheällä rautaverkolla, jolloin sieltä ei nähnyt ulos kuin hämärästi.

Lippu Bangkokista Hua Hiniin maksoi valitsemassamme normaaliluokassa 44 THB eli noin euron ja nautittava? matka kesti nelisen tuntia. Maisemat näkyivät esteettä, sillä ikkunalaseja ei ollut lainkaan. Tuuli tuiversi tukkaa ja maisemat vaihtelivat kaupunkimaisemista vehreisiin pelto- ja palmumaisemiin. Perille päästyämme, menin pesulle ja huomasin, että naama oli musta kuin murjaanilla, avoimien ikkunoiden ja dieselveturin ansiota. Näytimme varmaan samalta kuin päätähdet elokuvassa Pekka ja Pätkä neekereinä, kyllä nauratti. Vielä seuraavanakin päivänä pyyhkeeseen jäi mustat jäljet.

Entry Filed under: Matkustelu

Jätä kommentti

Required

Required, hidden


Kalenteri

huhtikuu 2021
ma ti ke to pe la su
« heinä    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Uusimmat jutut