Reissu on tehty

huhtikuu 6th, 2007

olemme olleet kotona jo kaksi viikkoa. Aikaerokärsimykset on kärsitty, valokuvia on katseltu moneen kertaan ja aina tulee mieleen… miksen valokuvannut enemmän tunnelmakuvia, lähikuvia, kuvia aamu- ja iltahämärissä, kuvia ihmisistä ja luonnosta. Asioita, joista on helppo palata lomatunnelmiin.

Matka meni hyvin, vaikka kolmen viikon jälkeen alkoi ”käsillätekemättömyys” vaivata, muuta tekemistä oli toki runsaasti. Bangkokiin kun menee, tuntuu kuin kotiinsa tulisi, vaikka kaupunkikuva on muuttunut huomattavasti ensi visiitistäni 80 -luvun lopulla. Nyt kun olen käynyt siellä kerran vuodessa usempana vuonna peräkkäina muutokset ovat pienempiä. Uusi upea Suvarnabhumin lentokenttä oli vihitty ja otettu käyttöön marraskuussa, ilmeisesti keskeneräisenä, koska osa kotimaanlennoista on nyt siirretty takaisin vanhalle kentälle uuden kentän korjausten ajaksi. Routavaurioita, heh? Rakentavat muuten ilmajunarataa kohti uutta lentokenttää, linja avattaneen…joskus.

Entinen WTC oli avattu, nykyinen Central World Plaza, ja se oli lähes valmis, hotelli vain puuttuu toisesta päästä. Siam Paragoniin muutama vuosi siten avatussa akvaariossa käytiin nyt ensimmäistä kertaa. Mitään erityisen kumma tai uutta emme harrastaneet eikä uusia kohteitakaan tullut tutkittua, mutta vesibussilla ajettiin Nonthaburiin, maisemat paranivat, rakenukset madaltuivat ja meitä ”farangeja” ei paljoa näkynyt pääteasemalle päästyämme. Ilma oli raikasta kuin maaseudulla ikään. Sama asia kuin jos Mannerheimintieltä ajaa 45 min pohjoiseen, maisemat muuttuvat melkoisesti.

Thaimaassa on, etenkin sen eteläisissä maakunnissa räjäytelty pommeja, ikäviä tapahtumia, joissa kuolleiden määrä on onneksi ollut verraten alhainen. Tokihan jokaisen elämä on tärkeä, mutta maantieteellisesti paljon lähempänäkin tapahtuu paljon isompia asioita. Minulle Thaimaa on aina ollut rauhaarakastavien ja ainakin näennäisesti ystävällisten ihmisten maa, paikka, jossa ihmishenkeä kunnioitetaan, kaikkea elollista arvostetaan ja perheet sekä etenkin vanhukset ovat arvoisessaan asemassa. Viimeaikaiset levottomuudet ovat rikkomassa omaa mielikuvaani. Minulta onkin usein kysytty, kuinka sinne enää uskaltaa lainkaan matkustaa?

Jokainen meistä elää elämäänsä omalla tavallaan, toinen odottaa eläkepäiviä alkaakseen elää, toinen odottaa kesälomaa, kuka mitäkin saadakseen tehdä sitä mitä oikeasti haluaa. Onko elämä vaarallisempaa Bangkokissa kuin Oulun keskustassa, siitä voidaan olla monta mieltä ja kotikaupunkini turvallisuuden puolesta puhunevat kiihkeimmin ne, jotka eivät ole käyneet Tuuria kauempana… tuurilla sielläkin.

Entry Filed under: Matkustelu

Jätä kommentti

Required

Required, hidden


Kalenteri

lokakuu 2022
ma ti ke to pe la su
« heinä    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Uusimmat jutut