Arkisto heinäkuu, 2007

Luomistulppa

oletko kuullut termiä luomistulppa? Minä en ainakaan ole.

Tässä eräänä päivänä mietin mikä voisi olla oikea termi tilanteelle, jossa ei synny mitään uutta, vaikka päässä surraisi minkälaisia ideoita hyvänsä. Toisinaan pään sisältö tuntuu olevan yhtä tönkissä kuin kaksi päivää vanha kaurapuuro kattilassa ja ideat tipotiessään. Toisinaan herää aamuyöstä ja näkee kaiken kirkkaana ja itsestään selvänä, kunnes koittaa aamu, jolloin vanha kaurapuuro on taas siirtynyt aivojen paikalle. Paha homma, enkä muutenkaan ole kaurapuuron ystävä.

Tilkkuystävillänikin tuntuu joskus olevan tulppa oman luomisensa esteenä, onneksi, joten siitä tietää, että kyseessä on useinmiten ohimenevä ilmiö. Väkisin vääntämällä ei saa mitään kivaa aikaiseksi, eikä sillä tavalla ole kiva työskennelläkään, ainakaan minusta. Toisinaan syntyy paljon valmista keskeneräsisitä töistä ja toisinaan syntyy vain uutta keskeneräistä valtavan inspiraatiopurkauksen tuloksena. Seuraavana päivänä sitten ihmettelee omien käsiensä tuloksia ja miettii, kukahan tuonkin on tehnyt ja missä mielentilassa? Onko syytä huoelen?

Tällä hetkellä aivojen paikalla on vetelää kauravelliä, ajatukset tulevat ja menevät edestakaisin kuin vesi paloauton vajaassa säiliössä liikenneympyrässä. Kellahtaako ojaan vaiko ei? Taidan hörpätä pari tuopillista vettä, se kuulema piristää aivotoimintaa ja estää luomistulpan muodostumista.

1 kommentti 22/7/2007

Nyt ei kulje

olen vissiinkin golfharrastukseni osalta tullut siihen pisteeseen, ettei oikein kulje, vaikka terävin kärki ei ole kaukana urheilutermejä lainaten ;-). Harjoittelu on jäänyt melko vähäiseksi, jos ajattelen harjoituslyöntejä rangella.

Harjoituskierroksia tuli ihan mukavasti Juhannukseen asti, jonka jälkeen otin viikon ”ommoo-lommoo” golfviheriöiltä. Kroppa joutui tiukille Juhannusta ennen ja Juhannuksen aikoihin, sillä ellen väärin laskenut, pelasin kuusi täyttä kierrosta yhdeksän päivän aikana ja se on paljon meikäläiselle.

Kisoihin olen osallistunut jonkin verran ja jokaisen jälkeen tasoitukseni on huonontunut sillä kuuluisalla kymmenyksellä. Näin myös taisi käydä eilen. Peli on epätasaista, joukossa hyviä par ja bogey-väyliä ja sitten ns. läskiväyliä, jolloin kaikki menee läskiksi ja lyöntejä tulla tupsahtaa seitsemästä jopa yhdeksään, eilen muuten tuli yksi kymppikin kahden ”rankun” seurauksena. Vähän hävetti, ei muuten, mutta kaksi uutta palloa uppisukkeluksiin samalla väylällä. Saisi edes lohdutuspalkintona pari laatikollista palloja.

Ei muuta kuin eteenpäin, sanoi mummo lumessa, lisää lyöntejä ja tarkempia sellaisia, niin ehkä syksyllä on kaikki toisin?

Jätä kommentti 22/7/2007


Kalenteri

heinäkuu 2007
ma ti ke to pe la su
« kesä    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain