Arkisto kesäkuu, 2007

Kohti etelää

Yö Hua Hinissä ja seuraavana päivänä iltayöstä lähdimme bussilla kohti Khao Lakia, aikataulut ovat viitteellisiä, sillä odottelimme tälläkin kertaa myöhässä olevaa linja-autoa tulevaksi yli tunnin. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa ja matka sujui muutoin sujuvasti ja aikataulun mukaisesti.

Aamun sarastaessa ylitimme vuoret ja laskeuduimme Andamaanien meren puoleiselle rannalle, Takuapa näytti viehättävältä aamuhämärissä ja siinä vaiheessa kaikki aloimme olla jo hereillä. Olihan taas mielenkiintoista nähdä kuinka tsunamin runtelema rannikko oli toipunut.

Rannan suuntaisesti kulkeva tie ei tokikaan kulje ihan rantaviivassa, vaan enimmäkseen muutaman kilometrin päässä sisämaassa. Siellä täällä meri kuitenkin pilkahtelee palmujen välissä, paikoitellen uudisrakennukset ovat autioita, muutamissa taas asutaan kuin luontoa uhmaten. Luonto sisänsä on pian entisensä, aluskasvillisuus rehottaa ja peittääkin kunnostamatta jääneitä, murheellisen näköisiä alueita. Siellä täällä on uudelleen rakennettuja hotellialueita uusine istutuksineen.

Mitä etelämmäksi ajamme, sitä enemmän on paikkoja kunnostettu. Melko matalalla sijaitseva Bang Niangin kylänraitti on hassu sekoitus tyhjiä liikehuoneistoja ja sinikkäästi yrittäviä paikallisia. Tie nousee hieman ylemmäs ja muutaman kilometrin päässä on lähes täysin tsunamilta säästynyt Nang Thong rannan kohdalla oleva kyläkeskus, juuri ennen Khao Lak Lam Run kansallispuistoa. Kylän keskusta on entistä ehompi, siistimpi ja kauniimpi kuin ennen tsunamia, myös ympäristöä on kunnostettu. Jäämme pois linja-autosta Lam Run kansallispuiston pysäkillä ja siellähän meitä jo odoteltiin koko perheen voimin, kaikki koiratkin olivat meitä vastaanottamassa.

Jätä kommentti 18/6/2007


Kalenteri

kesäkuu 2007
ma ti ke to pe la su
« touko   heinä »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain