Arkisto toukokuu, 2006

Muutto metrin päähän

..kuinka voikaan ottaa koville muutto metrin päähän eli työhuoneesta tuli makuuhuone ja makuuhuoneesta tuli työhuone. Voitte vain kuvitella, mikä nippeleiden ja nappeleiden määrä tulee vastaan mistäkin laatikonpohjalta.

Kaikkein kamalinta tai antoisinta on ollut se, kun löytää kauan-sitten-kadonneen ja jo-unohduksiin-joutuneen keskeneräisen tilkkutyön kaappien kätköistä tai pikkuruisesta pahvilaatikosta. Löytämisen hetkellä sitä joko riemastuu tai huvittuu, riippuen siitä, kuinka kauan sitten työ on jäänyt keskeneräiseksi. Saattaa muistua mieleen yhtä sun toista, esim. mitä ihmettä minä oikein olenkaan suunnitellut vuoden 1996 syksyllä, että tällaiseen olen ryhtynyt. Toisinaan on vaikea muistaa, mikä se niin sanottu juttu oikein olikaan, sillä tänään keskeneräistä työtä katselessaan sitä ei ainakaan enää saa kiinni.

Parhaimmillaan keskeneräinen työ on saanut tekijänsä valtaansa niin, että on välittömästi, kesken muuttopuuhien, joutunut asettumaan ompelukoneen ääreen ja täytynyt jatkaa siitä mihin vuosia sitten oli jäänyt.

Olisi tärkeää, että omat työt tulisi jotenkin tallennettua, joko luonnoksena ruutupaperille, paperi- tai digikuvana, sillä niin paljon ihminen elämänsä aikana ehtii. Olisi jälkipolviakin ajatelellen älykästä jättää jonkinlainen kädenjälki kädentöistään vai mitäpä tuumitte? Jos unohtaa keskeneräiset, kuinka mahtaa käydä niille valmiille, joista on jo vuosien saatossa luopunut.

Jätä kommentti 22/5/2006

Viisi litraa hernekeittoa

Keitin tiistaina viisi litraa hernekeittoa. Olen syönyt sitä koko viikon, mutta nyt ei enää maha kestä, vaikka valmistin keiton hitaasti hauduttaen, rakkaudella.

Tänään olemme matkalla pihansiivoustalkoisiin, haravat heilumaan ja kaatopaikkakuorma valmiiksi. Talkoissa tarjoillaan grillattua siankylkeä ja valkosipuliperunoita, nam, ehkä myös saunomme pihasaunassa illan päätteeksi.

Ai miksi syödä hernekeittoa koko viikko? No, kun ne ruokarahat meni golfkentälle viime viikolla. Elämähän on valintoja täynnä, onko ne aina järkeviä, sitä sopii miettiä.

t: kunto-ylös, paino-alas

Jätä kommentti 13/5/2006

Eilisen teeren tyttö

kauden ensimmäinen golfkierros takana ja täytyy myöntää, että kropassa tuntuu, etten ole enää eilisen-teeren-tyttö. Talven aikana sitä ehtii sanalla sanoen lösähtää, mitä tuota kaunistelemaan, ja touko-kesäkuun aikana alkaa kova kunnon kohotus. Sinänsä eilinen kierros antoi toivoa tulevasta, sillä jälkimmäinen ”ysi” meni tasoitukseni mukaisesti, ainakin lähes. Eikä tullut yhtään hutia.

t:kolesteroli alas-kunto ylös

Jätä kommentti 7/5/2006


Kalenteri

toukokuu 2006
ma ti ke to pe la su
« huhti   kesä »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain