Jutut aihealueella 'Golf'

Nyt ei kulje

olen vissiinkin golfharrastukseni osalta tullut siihen pisteeseen, ettei oikein kulje, vaikka terävin kärki ei ole kaukana urheilutermejä lainaten ;-). Harjoittelu on jäänyt melko vähäiseksi, jos ajattelen harjoituslyöntejä rangella.

Harjoituskierroksia tuli ihan mukavasti Juhannukseen asti, jonka jälkeen otin viikon ”ommoo-lommoo” golfviheriöiltä. Kroppa joutui tiukille Juhannusta ennen ja Juhannuksen aikoihin, sillä ellen väärin laskenut, pelasin kuusi täyttä kierrosta yhdeksän päivän aikana ja se on paljon meikäläiselle.

Kisoihin olen osallistunut jonkin verran ja jokaisen jälkeen tasoitukseni on huonontunut sillä kuuluisalla kymmenyksellä. Näin myös taisi käydä eilen. Peli on epätasaista, joukossa hyviä par ja bogey-väyliä ja sitten ns. läskiväyliä, jolloin kaikki menee läskiksi ja lyöntejä tulla tupsahtaa seitsemästä jopa yhdeksään, eilen muuten tuli yksi kymppikin kahden ”rankun” seurauksena. Vähän hävetti, ei muuten, mutta kaksi uutta palloa uppisukkeluksiin samalla väylällä. Saisi edes lohdutuspalkintona pari laatikollista palloja.

Ei muuta kuin eteenpäin, sanoi mummo lumessa, lisää lyöntejä ja tarkempia sellaisia, niin ehkä syksyllä on kaikki toisin?

Jätä kommentti 22/7/2007

Näyttää pahasti siltä,

että golfkausi näillä leveysasteilla on lopullisesti ohi tältä vuodelta. Ensin syksy jatkui kauniina pitkään, kävin valokuvaamassa syksynvärejä ja -lehtiä lähimaastoissa viime viikon torstaina. Seuraavana päivänä Oulun Heinäpäähän tuli talvi lumimyrskyn voimin ja lunta ”kertamyrskyllä” 15 cm. Tänään sitä pitäisi tulla jopa tuplasti enemmän ainakin etelä-Suomeen parhaillaan lähestyvässä myrskyrintamassa.

Golfkesä sujui joten kuten, valtavan hyviä ”etuysejä” ja surkeita ”takaysejä” tai toisin päin, joiden yhteistuloksena kohtuullisia kierroksia. Tasoitus toki tipahti kesän aikana, mutta ruokahalu kasvaa syödessä, sanotaan ja se päätee myös golfiin. Ongelmat lienee ”menttaalipuolella” sanoisi joku guru pelitapaani seuratessaan, minä kun en jaksa ottaa golfia niin tosissaan, ainakaan aina. Ja enimmäkseen en koskaan, sehän on minulle vain ulkoilua Suomen suvessa.

Tasoitus on nyt muuten 21,4. Näyttää pahasti myös siltä, että kausi jatkuu viikon verran toisaalla. Siitä ja matkasta muutenkin saat lukea viikolla 46 matkustelu osiosta.

Jätä kommentti 31/10/2006

Ei sittenkään

Eivät ne kesäkuun loppupuolella pelaamani kierrokset sittenkään tainneet olla pelkkiä onnenkantamoisia, sillä viime viikonloppuna alitin sadan lyönnin rajan (95 lyöntiä) kotikentälläni Torniossakin.

Kirjoitan Torniossakin siksi, että sama tapahtui tämän kuun alkupuolella Rukalla osallistuessani Pölkky Oy:n avoimeen kisaan, jossa tulin kuudenneksi, B-sarjassa tosin. Rukan kenttä on 9-reikäinen par 68, joten kenttä tuntui hieman helpolta jo senkin vuoksi, että sama kenttä kierrettiin kisassa kahdesti.

Viime viikonlopulla Torniossa pelaamani kierros jäi tietenkin kaivelemaan monilta osin, ensinnäkin 90 lyöntiä oli tosi lähellä… ellen olis ”sössinyt” muutamaa perättäistä väylää Ruotsin puolella, olisin alittanut 90 lyöntiä ”reilusti”, mutta niin ei vaan käynyt, ärsyttävä peli. Kääk, kuulostan ihan joltakin miesgolffaajalta. Toisaalta jäi hampaankoloon myös pelaamani ensimmäiset yhdeksän reikää, joilla sain lyöntejä vain 42.

Taisin olla elämäni vedossa, pääsenköhän enää koskaan niin hyvään tulokseen? Kiitos kuuluu mainiolle peliseuralle, etenkin Aijalle ja Jukalle sekä vähän Matillekin, joka pyrkii aina ”valmentamaan”. Hassua.

Jätä kommentti 30/8/2006

Onnenkantamoinen(ko)?

Kesäkuun puolessa välissä kotikentälläni Torniossa pelasin 18 reiän kierroksen vähän yli sadalla lyönnillä, kutsuin sitä itse onnenkantamoiseksi ja arvelin, ettei yhtä hyvä tulos voi toistua enää tänä kesänä. Vähän masensi, ajattelin, että harmillista pelata kesän paras kierros jo näin aikaisin, mitä sitä enää voi tavoitella kuluvalla golfkaudella? En jättänyt korttia, koska arvelin, ettei tilanne toistu ainakaan tänä kesänä.

Juhannuksen vietimme Torniossa erinomaisessa seurassa viime vuotiseen tapaan ja pelasin täyden kierroksen neljänä perättäisenä päivänä. Kroppa joutui koville, tulokset vaihtelivat, muutamat väylät meni ihan läskiksi, muistuivat ”vanhat hyvät ajat” mieleen. Tavoittelin Juhannuspäivänä alle sadan lyönnin kierrosta, turhaan, sillä sain tulokseksi 101 lyöntiä, ihan kuten edelliselläkin viikolla. Vieraanani oli yksi ”etelän vares” ja Heli Oulusta, pelattiin porukalla, ja Mikko ”Vares” oli ehdottomasti sitä mieltä, että tämä tuloskortti jätetään. Näin tehtiin ja tasoitukseni on nyt 25,4.

Tämän viikonlopun ja ensi viikon aikana tavoittelen sitä alle 100 lyönnin kierrosta, saattapi olla, että tulee taas ne ”vanhat hyvät ajat” mieleen.

On muuten hyvä liikuntamuoto ompelun vastapainoksi, hartiat saa liikettä ja läskit lähtee? Kolesterolista en tiedä, sillä nythän on ”kuppikastikesesonki”.

Jätä kommentti 14/7/2006

Vanajanlinna – kerran elämässä tapahtuma

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna minulle tarjoutui mahdollisus osallistua leikkimieliseen golfkisaan varmaan yhdellä Suomen parhaimmmista, ellei jopa parhaalla golfkentällä, Hämeenlinnan Vanajanlinnassa.

Puitteet olivat erinomaiset, sää suosi ja seura ensiluokkaista. Jälleen kerran kävi toteen se, minkä olen omakohtaisesti usein ”vieraassa seurassa” pelatessani todennut; pelikaverit mukavia, kannustavia ja rentoja, juuri sellaisia pelimiehiä osui jälleen kerran omaan neljän hengen ryhmääni. Fiksuja ja ymmärtäväsiä miehiiä kaikki tyynni.

Oma peli sujui joten kuten, enimmäkseen huonosti, mutta muutama onnistuminenkin sattui ja sen vuoksi on kiva taas harjoitella lisää. Kausi on vasta aluilaan.

Kiitokset Ahavan Pekalle ja kumppaneille järjestelyistä, olisihan tuo komiaa pelata ensi vuonnakin.

Jätä kommentti 12/6/2006

Viisi litraa hernekeittoa

Keitin tiistaina viisi litraa hernekeittoa. Olen syönyt sitä koko viikon, mutta nyt ei enää maha kestä, vaikka valmistin keiton hitaasti hauduttaen, rakkaudella.

Tänään olemme matkalla pihansiivoustalkoisiin, haravat heilumaan ja kaatopaikkakuorma valmiiksi. Talkoissa tarjoillaan grillattua siankylkeä ja valkosipuliperunoita, nam, ehkä myös saunomme pihasaunassa illan päätteeksi.

Ai miksi syödä hernekeittoa koko viikko? No, kun ne ruokarahat meni golfkentälle viime viikolla. Elämähän on valintoja täynnä, onko ne aina järkeviä, sitä sopii miettiä.

t: kunto-ylös, paino-alas

Jätä kommentti 13/5/2006

Eilisen teeren tyttö

kauden ensimmäinen golfkierros takana ja täytyy myöntää, että kropassa tuntuu, etten ole enää eilisen-teeren-tyttö. Talven aikana sitä ehtii sanalla sanoen lösähtää, mitä tuota kaunistelemaan, ja touko-kesäkuun aikana alkaa kova kunnon kohotus. Sinänsä eilinen kierros antoi toivoa tulevasta, sillä jälkimmäinen ”ysi” meni tasoitukseni mukaisesti, ainakin lähes. Eikä tullut yhtään hutia.

t:kolesteroli alas-kunto ylös

Jätä kommentti 7/5/2006

Kaikki paitsi golfin pelaaminen on turhaa?

Siitä ei ole kuin reilut kaksi vuotta aikaa, jolloin vielä pidin golfinpeluuta “rikkaitten ihmisten” ajanvietteenä. Ajattelin, että siellä sitä patsastellaan hienoissa vetimissä pitkin väyliä ja esitellään itsensä lisäksi myös hienoja ja kalliita välineitä, kunnes jotain kummallista tapahtui. Kävimme muutaman kerran pienellä porukalla harjoittelemassa lyöntejä ja joku “onneton” seurueestamme keksi, että suoritetaan green cardit… pääsisi edes kerran elämässään kokeilemaan OIKEATA pelaamista OIKEALLA golfkentällä.

Siitä se sitten lähti, Juhannuksen jälkeen vuonna 2004 , suoritimme green cardit ja loppu on historiaa? Minulle, seutukunnan pahimmalle antiurheilijalle, löytyi laji, jossa saa olla lihava, ei tarvitse olla kaunis, mutta täytyy olla, ainakin vähän, taitava ja on oltava ehdottoman rehellinen pärjätäkseen, sillä myös hutit lasketaan lyönneiksi. Tarina jatkuu, uusi kausi on tuloillaan, olehan “kuulolla”. Tällä hetkellä tasoitus 31 😉

Jätä kommentti 26/4/2006


Kalenteri

lokakuu 2022
ma ti ke to pe la su
« heinä    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain