Kaikenlaisia “yrittäjiä”

maaliskuu 21st, 2009

sitä kohtaa. Verkkokauppa on vanhanaikaisella termillä ilmaistuna “nasta juttu”. Se on kaikkien ulottuvilla, jotka nettiä käyttävät ja osaavat käyttää. Parhaiten nettikauppa palvelee asiakkaita, jotka kuuluvat johonkin pieneen marginaaliseenkin ryhmään, jolloin oman paikkakunnan palvelut eivät välttämättä vastaa harrastajien tai ammattiaan harjoittavien tarpeisiin. Nettiostosten tekeminen on helppoa ja turvallista, jo yksistään, yrittäjän näkökulmasta katsottuna, ankarien etäkauppaehtojen ansiosta… mutta, mutta…

Lieveilmiönä ikään kuin kaupan päälle tulevat kaikenlaisiet häröilijät, jotka häiriköivät nettikaupoissa. Tuntuu siltä, että muutamien harrastuksena on rekisteröityä nettikauppaan milloin milläkin nimellä ja olemattomalla tai jopa olemassa olevalla sähköpostiosoitteella. Tilaukset osataan tehdä ja viedä loppuun, mutta maksua ei kuulu eikä näy eikä lähettämiini sähköposteihin pahimmassa tapauksessa edes vastata. Väitetään, ettei tilausvahvistusta ole tullut tai ei enää “muka muisteta” mitä on tilattu, anotaan lisää maksuaikaa, luvataan jopa maksaa samantien jne. milloin mitäkin soopaa. 

Tilanteen tekee erityisen kiusalliseksi se, että tilatut tuotteet ovat aina varattuna tilauksen tehneelle asiakkaalle ainakin runsaan viikon, jonka jälkeen maksamattomat tilaukset perutaan ja tuotteet palautetaan takaisin myyntiin. Tämän kaiken sekamelskan seasta nettikauppiaan on kuitenkin erotettava jyvät akanoiden seasta, sillä suurin osa ostoksista on onneksi ihan oikeita ostoksia eikä vain jonkun ilkivaltaan verrattavaa “hupia”.

Arvokkaat jyvät ovat kehittyvän nettikaupan perusta ja vähemmän arvokkaat akanat onneksi aika harvinaista “herkkua”. Taitavat muutamat vain tsäkällä yrittää, että jos tämä hyväuskoinen-höntti-nettikauppias sittenkin lähettäsi hyvän asiakaspalvelun nimissä tuotteet ennen kuin maksu näkyy tiliotteella. Monien asiakkaiden kanssa hyvään ja molemminpuoliseen luottamukseen perustuvaan asiakassuhteeseen on jo päästykin. Terkkuja vaan teille kaikille eri puolilla Suomea 😉 lähellä ja kaukana.

Luulin, että messuhommelit osaltani ovat ohi tältä keväältä Helsingin kädentaitomessuen jälkeen, mutta sain kuin sainkin peruutuspaikan jonottamalla Rovaniemen Kädentaitomessuilta 18. -19.4.2009. Messut järjestetään Ounasvaaran Lappi Areenalla la – su  klo 10.00 – 16.00. Pääsyliput ovat 8 euroa ja ryhmälipulla pääsee edullisemmin. Tervetuloa osastolleni nro 24/2, joka sijaitsee messuhallin oikealla seinustalla. Lisätietoja messuista ja kaikki näytteilleasettajat löytyvät tästä linkistä. Ko. sivun alareunassa on otsikko lisää messuista, josta löytyvät muut näytteilleasettajat.

Lisään kauppaan uutta piakkoin. Tulossa on tukimateriaaleja tekstiilikorttien tekoon, ihanan pehmeätä polyestervanua ja metallisia mallineita.

Valoisaa kevättä kaikille, myös “yrittäjille”.

Entry Filed under: UUTISET

Jätä kommentti

Required

Required, hidden


Kalenteri

heinäkuu 2019
ma ti ke to pe la su
« huhti    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Uusimmat jutut