Jutut aihealueella 'UUTISET'

Takaisin Ouluun

kesälaitumilta eli palattu on. Värikkäiden vaiheiden jälkeen uusi liiketilakin löytyi ihan kotikadulta. Nyt on ”lääniä” vaikka muille jakaa, en tiedä onko tuo ilmaisu mistä peräsin, mutta ainakin Tornionjokilaakson asukit tietää mistä on kysymys. Mahtavan suuri liiketila antaa mahdollisuudet monenlaiseen, vapaamuotoiseen kokoontumiseen tai vaikkapa kurssinpitoon.

Ompeluhuone eli työhuonekin siirtyy kotoa uuteen liiketilaan, jossa on ihanan valoisaa ja avaraa. Toivottavasti matka ompelukoneelta silityslaudalle ei äidy liian pitkäksi entisen 50 sentin sijaan. Voi olla, että väsähtää matkalle tai unohtuu tekemään jotain muuta, kun ei muista, että oli menossa silittämään. Multitaskauksen ongelmia, niin kuin varsin hyvin tiedämme.

Uusi puoti sijaitsee siis Tarkka-ampujankatu 43:ssa, kerrostalon oikeanpuoleisella pitkällä sivulla, pyörätien suuntaisesti. Parkkeeraus talon päätyyn kadulle ja mikä parasta pyörällä pääsee suoraan oven eteen. Pyöräilijät voivat huristella Uusikatua pitkin yli Puistokadun ja puoti onkin siinä melkein heti pian raunioina olevaa entistä Suomi-Soffaa ja Wetteriä vastapäätä. Siihen on vissiin tulossa kerrostalo jollakin aikataululla. Tuo liikkeen edessä oleva pyörätie on varsin vikas koiranulkoiluttajien reitti, meidän elämään koira ei oikein sovi, mutta saanpa käydä rapsuttelemassa muiden koiria.

Puodissa on löytöpöytä, tervetuloa tutustumaan. Uusia kankaita on tulollaan, postimies on jo kahdesti palauttanut erät takaisin lähettäjälle, kun ei ole osannut toimittaa uuteen osoitteeseen. Kaikki muu onkin ihan kivasti reilassa, ehkäpä pian oppivat millä seinällä on Tilkkupuodin ovi. Asiakkaat ovat jo onneksi löytäneet.

Ihanaa syksynalkua kaikille! Oletko muuten muistanut tykätä PeeKaa Tuotteen facebook-sivusta, tiedän, tämä tykkäily ottaa joitakin päähän, mutta sitä kautta on tosi kätsää jakaa vidoita ja kivoja malleja tai jotain muuta mielenkiintoista suit sait. Facebook sivuilleni tupsahdat tuolta ylätunnisteen ”äffästä”, tietääkseni sisältöä pääsee selaamaan, vaikket FB:ssa olisikaan. Kokeile.

Jätä kommentti 19/9/2016

Luovaa taukoa?

Pian puoli vuotta siitä. kun viimeksi tänne kirjoittelin. Arvelin, että ellei ole mitään järkevää sanottavaa, parempi olla kirjoittamatta mitään. Alkuvuosi oli melkoisen kiireinen ja vaikka kuinka alunperin olin sitä mieltä, etten tätä sivustoa laiminlyö minkään Facebookin tai Instagramin vuoksi, niin, niin kuitenkin on kovaa vauhtia käymässä. Edellä manittujen käyttäminen ja päivittäminen ilman ”sen suurempaa keskittymistä” on vaan niin paljon helpompaa, yksi kuva kertoo enenmmän kuin tuhat sanaa ja yksi linkki videoon tai artikkeliin on paljon informatiivisempi kuin mitkään omat sepustukseni.

Nettikauppaa on päivitetty kahdeksan kuukautta ja lopputulos alkaa hahmottua, päivityksessä on ollut omat haasteet ja ”ups and downsit”. Tällä hetkellä mitään suurempaa katastroofia ei pitäisi olla meneillään. Kuvia on suurennettu ja väriä lisätty, lisää informaatiota ja läpinäkyvyyttä. Toivottavasti muutokset ovat mieleisiä ja nettikauppa tulee entistä vetovoimaisemmaksi, en alunperinkään ole kauppaa itseäni varten perustanut, vaan teitä asiakkaita varten 😉 Artikkeilta kaupassani on noin tuhat erilaista, siinä on ihan tarpeeksi tälläiselle pikkuyrittäjä ylläpidettävää, ainahan jotain puuttuu tai ei ole valikoimissani, mutta en mitenkään pysty kilpailemaan ”koko maailman” tarjontaa vastaan. Minustakin olisi ihanaa tarjota kaikkien kankaanvalmistajien kaikki kuosit omassa kaupassani, mutta se ei vain ole mahdollista monestakaan syystä. Mitä erikoisemmista kuoseista on kyse, sen todennäköisemmin ne jäävät ”kouraani” ja päätyvät loppujen lopuksi alennusmyyntiin tuottamalla vain pakkaamisen ilon. Ymmärrän, että hyvin herkällä korvalla pitää asiakasta kuunnella, mutta ”herkällä korvalla tilattua kangasta” saattaa onnistua myymään juurikin sen puoli metriä, jäljelle jää 9,5 – 14,5 metriä kangasta, jota kukaan muu asiakas ei halua ostaa. Varsinkaan Suomesta, koska täällä nettikaupoissa on niin kallista, lähettämisestä puhumattakaan.

Kesäkuun alussa tulimme taas kesälaitumille Tornioon ja TilkkuVerstas on avoinna parina päivänä viikossa, tarvittaessa useamminkin elokuun loppu puolelle asti. Toukokuun lopussa sanoin näkemiin Torikadin Pienelle Tilkkupuodille, siinä osoitteessa, sillä syyskuussa on tarkoitus avata uudessa osoitteessa. Tästä tarkempaa tietoa, sitten kun sen aika on. Kello on pian kaksitoista, nyt TilkkuVerstaalle ompelukoneen kimppuun. Kone on juuri tullut huollosta ja pelaa taas kuin enkeli.

Mahtavaa Juhannuksen aikaa kaikille, kolme lepopäivää tulossa!

Jätä kommentti 23/6/2016

Kohti vuotta 2016

Tampereen jälkeen tällä sivustolla on ollut varsin hiljaista, kuin ennakoiden parhaillaan olevaa Joulun aikaa. Puodissa on ollut säpinää ja muutenkin vilkas syksy, toivottavasti tammikuussa on yhtä pirteätä. Syksyyn mahtuivat ensin Oulun ja sitten Tampereen Kädentaitomessut. Molemmat menivät aavistuksen paremmin kuin viime vuonna, mutta paluuta entisiin aikoihin tuskin on. Mikä lie syynä, sitä tässä olen aprikoinut.

Nettikauppaa uudistetaan hieman ihan lähiaikoina tai oikeastaan taustalla uudistus on ollut meneillään jo muutaman viikon. Mitään radikaalia muutosta ei ole tiedossa, maksutavat säilyvät ennallaan, voit edelleen valita lähes minkä tahansa debit/credit -kortin tai Visa Electronin. Kauppiaan kustannukset korttimaksuista nousevat myös käyttämässäni Luottokunnan/Netsin palvelussa, mutta ne ainakin vielä ovat kuitenkin edullisimmat verrattuna mihinkään muuhun, kuten Paytrailiin, Checkoutiin, Maksukaistaan, Klarnaan, Maksuturvaan, Everyday, Paypal jne. Jo yksistään vaihtoehtojen lukuisa määrä kertoo siitä, että välistävetäminen on kannattava bisnes ja sen maksumiehenä toimii ensin yrittäjä ja loppujen lopuksi ostava asiakas. En nähnyt tarvetta vaihtaa palveluntarjoajaa tässä kohtaa, koska kalliimpien vaihtoehtojen käyttöön otto tarkoittaisi myös suoraan hinnankorotuksia nettikaupassa. Usein luullaan, ettei kaupassani voi maksaa debit-kortilla, kyllä voi. Jos kortissasi on sekä debit- että credit-ominaisuus, ja haluat käyttää debitiä maksaessasi, käytä kortin kääntöpuolella alareunassa olevaa numerosarjaa maksaessasi. Lisätietoja tästä linkistä. Nettikaupassani säilyy ilman muuta etukäteismaksu, jolloin saat hieman maksuaikaa ja voit maksaa tilauksesi esim. verkkopankissasi tilausvahvistuksen tiedoilla. Etukäteismaksua käyttäessäsi tilaus postitetaan vasta kun maksu näkyy tililläni eli se ei ole nopein mahdollinen tapa saada tavaroita liikkeelle.

Puodissa minulla on tietty maksupääte… jostakin syystä se on nyt yhtäkkiä ”vanhanaikainen” ja ei-turvallinen. Vaihtoehdoksi annettiin oikeastaan ainostaaan uuden vuokrapäätteen hankkiminen ja kappas vaan maksupäätteen vuosikustannukset ainakin kolminkertaistuvat entiseen omaan päätteeseen verrattuna. Laitetoimittajan mukaan, KUKAAN EI ENÄÄ OSTA MAKSUPÄÄTETTÄ OMAKSI???? What? Ovat kuulemma elektronisia laitteita ja saattavat mennä rikki, jolloin on ostettava uusi, vuokrapäätteen rikkoutuessa, saan kuulemma aina uuden tilalle??? Siksi se varmaan onkin niin kallis vaihtoehto. Kuka tämän lystin sitten maksaa? Ensin yrittäjä ja heti perään ostava asiakas, mitähän tässä olisi viisainta tehdä? Ottaa vastaan pelkästään käteistä rahaa ja laskea hintoja puodissa, pitää hinnat ennallaan ja ostaa uusi maksupääte, vuokrata uusi maksupääte ja nostaa hintoja tai hankkia iZettlen mobiililaitteella toimiva kortinlukija…ainakin jälkimmäisessä tapauksessa voittaja on jälleen kerran RUOTSI ja edellisessä TANSKA… me ei vaan taideta osata mitään kustannustehokkaasti täällä Suomessa.

”Suletu ei kanata” eli Pieni Tilkkupuoti on kiinni välipäivinä. Avautuu jälleen maanantaina 4.1.2016 klo 12, ellei mitään maata mullistavaa tapahdu. Joululoman aikana nettikaupasta voi tilata ihan koko ajan, tilauksia pakkaillaan ja lähetetään harvakseltaan el iei ihan joka päivä.

joulu2015

Jätä kommentti 25/12/2015

Tampereelle nääs…. Suomen Kädentaidot 13. – 15.11. vuoden paras kädentaitotapahtuma

Taas on tullut se aika vuodesta, että aurinkoa ei juuri näy, mutta marraskuun valaisee Tampereen paras tai oikeastaan Pohjoismaiden paras, kattavin, mahtavin, monipuolisin, suurin, kaunein, tasokkain kädentaitotapahtuma. Tällä viikolla puoti on auki normaalisti ma, ke ja to, mutta ensi viikolla puoti on avoainna vain ma ja ke, koska torstaina 12.11. ollaan jo Tampereella osaston pystytyksessä.

Pääsylippuja on saatavilla, sunnuntaina 8.11. arvotaan 5 pääsylippua ko. tapahtumaan. Vastaa oikein ja kommentoi tuohon alle: Mikä on PeeKaa Tuotteen osastonnumero Tampereen kädentaidot messuilla. Voit osallistua tässä ja FB-sivuillani, siis kaksi mahdollisuutta osallistua.

Arpaonnea toivotan. Suomen Kädentaidot sivuille tupsahdat tästä Messuille toivotan tervetulleeksi kansaa sankoin joukoin, omalle osastolleni ja kaikkien muodenkin. Ennakkotilauksia voit edelleen tehdä. Varmistaaksesi tiettyjen tuotteiden saatavuuden, tilaa ennakkoon nettikaupasta ja maksa messuilla. Säästyt toimituskuluilta ja messupaniikilta. Tavataan messuilla.

5 kommenttia 3/11/2015

Romaani vessassa

Onko teillä tapana lueskella vessassa? Minulla ei ole, en oikeastaan ehdi istua siellä lukemassa, muutenkin lukeminen rajoittuu netissä pyörimiseen ja muutamaan hyppivään riviin ennen nukkumaanmenoa, riviin, joita en enää seuraavana iltana muista. Eli yksi kirja riittää pitkään…

Kesä meni, syys tuli eikun kevät tuli, lumi suli, puro sanoi puli, puli. Siis tosi vetinen ja viluinen kesä on takana. Elokuussa vasta tuli oikeita kesäpäiviä ja niitä on onneksi jatkunut näihin päiviin asti. Kansalaiopiston kurssit ovat startanneet ja intopiukeana aloitetaan uusia juttuja. Aikasen kivaa. Viikoittain kokoontuvat kurssini ovat täynnä, mutta marraskuun ensimmäiseen viikonloppuun sijoittuvalla kurssilla on vielä tilaa. Sinne vaan ilmoittautumaan vaikkapa suoraan tästä linkistä

Messulakkoni päättyy lokakuun alkupuolella, vaikka kivijalkamyymäläni on avoinna Torikadulla, aion osallistua Oulun Kädentaitomessuille 10.- 11.10. Osasto kuntoon perjantaina ja pari messupäivää perään, alaselkä huutaa hoosiannaa. Viisi vuotta vanhat Clarksini ovat jo aika lysähtäneet, saisinkoahn messurahoilla hankittua uudet, silmälasit pitäisi ehdottomasti uusia… niin ja puotiin uutta. Tällä kertaa taidan kuitenkin satsata joko kenkiin tai rilleihin, jos jää yhtään mitään käteen, ellei jää, kengistä ja rilleistä sen voi sitten päätellä.

Marraskuussa kaiken uhallakin taas Tampereelle Suomen Kädentaidot messuille, paikkani on mukavasti A-hallissa näkyvällä paikalla. Tampereen messut ovat valtava, Suomen paras kädentaitotapahtuma, ellet ole koskaan käynyt, niin kannattaa käydä. Ensikertalaiselle suosittelen kahden päivän lippua, valtavasti nähtävää ja porukkaa ja näytteilleasettajia. Tampereen tahtuma on itselleni ollut jo useana vuonna peräkkäin tappiollinen, joten tänä vuonna on viimeinen kerta, jos sama peli jatkuu… pikku vinkki 😉 Pääsylippuja tulee varmaan arvottavaksi tänne sivuille ja Facebook -sivuilleni, olehan kuulolla.

Pieni Tilkkupuoti Torikadulla on avoinna toistaiseksi ma, ke ja to klo 12 – 18 ja sopimuksen mukaan myös muulloin. Puodissa on välillä säpinää ja välillä tosi, tosi hiljaista, toissapäivänä kävi kaksi asiakasta ja yksi romaani vessassa…

Jätä kommentti 25/9/2015

Tili, tili, tom

HOKS, HOKS, tätä muokattu, katso teksti kuvan jälkeen…

sataa, sataa ropisee, tili, tili, tom. Koodilla SADE saat 30% alennuksen kaikista nauhoista, napeista, puuleimasimista ja paneeli- eli kuvakankaista. Toimi nopsaan, sillä ale on voimassa vain keskiviikko-iltaan asti. TilkkuVerstas on tänään avoinna klo 15 – 18, samat alet sielläkin. Voi, voi, kun tämä kesä nyt alkaisi tai edes sade lakkaisi. Täällä on satanut lähes joka päivä, 10 astetta lämmintä ja auringonpaiste tuntuu jo luksukselta. 15 astetta olisi jo helle. Nyt villavaatteet päälle ja verstaalle.

Yhtenä päivänä aurinko sen verran paistoi, että sain muutaman aurinkoisen kuvan verstaalta napattua.
Verstas avoinna ma klo 15 -18 ja la 12 – 15 tai sopimuksen mukaan lähes milloin vain.

Dia1

Facebook -sivullani on meneillään pöllöäänestys vielä tämän viikon perjantaihin asti. Käypäs äänestämässä, voit voittaa pöllön tai lahjakortin.

Jätä kommentti 15/6/2015

Kesäksi TilkkuVerstaalle

Kesäksi? asteita +8, nurkissa vinkuva tuuli ja vaakana vettä tai jotain muuta räntääkö? Ei kait sentään. TilkkuVerstaan suojissa järjestellään paikkoja lauantaita varten. Tarkoituksena on kaiken uhallakin avata kesäpuoti la 6.6. klo 12. Pipot päähän ka kinttaat käteen ja ei kun menoksi. Näinhin kuviin ja tunnelmiin päätän raporttini tähän. Loppuviikosta toivottavasti valmiimpaa esiteltävää.

Verstaan ovet avoinna luontoon

Verstaan ovet avoinna luontoon

Jätä kommentti 2/6/2015

Tsädäm… pikku hiljaa

kuvaan kaikki kankaat uusiksi niin, että kuvan koko nettikaupassa on 20 x 20 cm kokoinen otos kankaasta. Syystä siitä , että iso kuvioisista kankaista näkyy muutoin vain joku pieni osa, josta ei saa mitään käsitystä kuviosta. Tämä ei tietenkään ole kovin hyvä ”parannus” kaikkien kuosien osalta, mutta mielestäni on kuitenkin hyvä, että kuvioiden kokoa voi vertailla keskenään esim. ostoskoriin nappailemalla.

Pikku hiljaa tulee myös tilaamani lehti. Maksoin amerikkalaisen tilkkulehden vuosikerran suomalaiselle lehtitalolle marraskuun viimeisellä viikolla ja 2-3 kuukauden toimitusaika venähtikin viideksi (5) kuukaudeksi. Joskus minusta tuntuu siltä, että elämme aikamoisessa takapajulassa, kait Venäjällekin tulee ulkomaiset lehdet nopeammin. No saapas nähdä montako numeroa kuudesta minulle tulee… varmaan kolme, toivottavasti olen väärässä.

Kansalaisopiston viimeisin kurssi alkaa ja päättyy tällä viikolla, äitienpäiväiltana alkaa kesäloma opistolta, mutta varsinainen työ jatkuu lähes keskeytyksettä. Viikolla 20 ajattelin kuitenkin pitää lomaa… ihan kaikesta. Kävin jo lainaamassa pari kirjaa.

Jälleen touko-kesäkuun vaihteessa Pieni Tilkkupuoti muuttaa kesäksi Tornioon ja puoti muuttuu TilkkuWerstaaksi. Pikku fiksausta verstaalla ja verstas aukeaa kesäkuun alkupuolella. Ilmoittelen tarkemmin aikataulusta.

Torniossa Peräpohjolan opistolla on tilkkutyökurssi 10. – 12.6. Ilmoittautumaan pääset tästä, siellä pitäisi vielä olla tilaa.

Jätä kommentti 3/5/2015

..en niin välitä julkisuudesta, mutta joskus vaan on pakko…

oululehti

Jätä kommentti 8/4/2015

Matkailu avartaa

yrittäjän lompakkoa. Olihan reissu Lounais-Suomeen, valtakunnallisille tilkkupäiville Raumalle ja Kädentaitomessuille Turkuun, perättäisinä viikonloppuina. Mielestäni optimoin kilometrit, yöpymismenot minimiin, ruokana vain pääruoka ja juomana hanavesi, vaan ei auta. Reissusta tuli takkiin niin että melkein itkettää, ellei naurattaisi niin kovin. Surkuhupaisa keikka kaiken kaikkiaan. Nyt pysyn kotikonnuilla seuraavat puoli vuotta. Persaukset ei vaan kestä tällaisia reissuja, jotka tuottavat vain kuluja tai pelkkää liikevaihtoa. Sommoro meikäläisen osalta messukeikat vähäksi aikaa. Tervetuloa puotiin ja nettikauppaan.

Puoti avoinna siis tutusti ke – pe klo 12 – 17 ja sopimuksen mukaan myös muulloin, mikäli suinkin mahdollista.

Parilla kurssillani Kempeleen kansalaisopistolla vielä tilaa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ja toukokkun toisena viikonloppuna. Kolarissa kurssi 11. – 12.4. ja Torniossa 10. – 12.6. Laita viestiä tai kommentoi alle ja kysy tarkemmin, niin laitan yksityisviestiä tulemaan.

Ihana auringonpaiste ja uusi lumi… think positive.

Jätä kommentti 25/3/2015

Previous Posts


Kalenteri

huhtikuu 2017
ma ti ke to pe la su
« syys    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Jutut kuukausittain

Jutut aihealueittain